Novice

18. februar, 2021
Centralno prezračevanje - zakaj?

Ena od vodilnih panog skupine Veto Group je segment prezračevanja. Z zavedanjem, da je nov življenjski slog ter posledično sodoben način gradnje, postavil kvaliteto bivanja v ospredje, se posvečamo skrbi za upravljanje z zrakom znotraj prostorov.


Čist zrak je privilegij, ki se mu nihče ne želi odreči.

Tega se zavedamo šele, ko pljuča ne zadihajo več na polno. Pomen kvalitete zraka brez nečistoč in plesni ter koncentracije rakotvornih ali drugih bolezenskih elementov v zraku je še bolj pomemben za - bolnike s pljučnimi boleznimi, - alergike ter - v poslednjem času za vse nas, ki želimo varno zadihati v zavetju lastnega doma.


Novogradnje in stavbni elementi z novimi tehnologijami obdelave so dosegli visoke nivoje izolativnosti, ki prinaša plus v denarnico, na dolgi rok pa hermetično zaprti prostori nimajo primerne izmenjave zraka, vlažnost v prostoru ni ustrezna, kar posledično vpliva na padec kakovosti bivanja, na dolgi rok pa pomeni uničenje vrednosti stavbe. Si tega želimo? Nikakor ne. Zato odpiramo okna in prezračujemo. Ter z lopato mečemo energijo skozi okno. Začaran krog? Dovolite, da vam pomagamo izstopiti iz njega!


Preberi več na veto.si: Kako prezračevanje z rekuperacijo izboljša zrak

Video: Prezračevalna naprava LWZ 180 / 280 (Enthalpy) - YouTube

 

Iščete odgovore o prezračevanju za vaše bivališče?

Za nasvet se lahko obrnite na e-mail svetovanje@veto.si.

Naši strokovnjaki so vam vseskozi na voljo za vsa vaša vprašanja.

ČLANI VETO SKUPINE & PRODAJNA MESTA: