Stanovanjska hiša v Šenčurju

Leto izgradnje: 1976
Leto prenove ogrevalnega sistema: 2012
 • Ogrevalna površina: 260 m2
 • Število oseb, ki biva v hiši: 6
 • Način ogrevanja: radiatorsko ogrevanje
 • Nastavljena temperatura v hiši: 22˚C
 • Energijska sanacija hiše: v letu 2010 opravljena menjava oken v prvem nadstropju hiše

 

 1.   PRED PRENOVO OGREVALNEGA  SISTEMA:
 • Ogrevalni sistem:

peč na olje
peč na polena za pripravo tople sanitarne vode

 • Nastavljena temperatura v hiši: 19˚C
 • Ogrevalna površina: 120 m2
 • Povprečna letna poraba: 3000 l olja (3.027,00 eur) * + 4 m3 polen (240,00 eur) **. Skupaj 3.267,00 eur. 2.       PO PRENOVI OGREVALNEGA SISTEMA:

 • Vgrajen sistem: 

Kotel na pelete: Windhager BioWIN Exklusiv 210 + avtomatski sistem dovajanja pelet s tremi odvzemnimi sondami

Sprejemniki sončne energije 3×: De Dietrich PRO 2,5

Zalogovnik ogrevalne vode 1×: Sunsystem SON 400

 • Enoletna poraba (2013/2014): 5 ton pelet (1.600,00 eur) ***


 3. PRIHRANEK V ENEM LETU: 1.667,00 eur oz. preko 50% !


*Pri izračunu je bila upoštevana cena polen 60 eur/m3

**Pri izračunu je bila upoštevana cena kurilnega olja iz dne 26.8.2013 (1,009 eur/l)

***Pri izračunu je bila upoštevana cena pelet po kateri jih je dejansko kupila stranka (320 eur = tona pelet)

 

Izjava lastnika:

»Resnično smo veseli, da smo se odločili za prenovo ogrevalnega sistema, saj nam je odločitev prinesla velike pozitivne spremembe. Pred prenovo smo z oljno pečjo ogrevali le 120 m2 in v enem letu za ogrevanje ter toplo vodo porabili slabih 3.300 eur! Obenem nas je neprestano malo zeblo, saj smo v prostorih hiše imeli le 19 - 20 ˚C.

 

Upoštevali smo nasvet prijatelja, ki nam je svetoval vgradnjo kotla na pelete Biowin, avstrijskega proizvajalca Windhager, v kombinaciji s sončnimi kolektorji priznanega proizvajalca De Dietrich.

 

Danes, dve leti po vgradnji, lahko trdimo, da je življenje v naši hiši neprimerno prijetnejše, udobnejše in to za polovico manj letnih stroškov kot v preteklih časih.

Kljub temu, da energetska sanacija hiše ni bila opravljena, sedaj z lahkoto ogrevamo celo hišo – 260 m2, v njej nas živi 6 članov družine, v prostorih imamo vedno toplo – 22 ˚C, obenem pa za ogrevanje prostorov ter vode v enem letu porabimo le cca. 1.600 eur.

 

Kotel na pelete, ki ga toplo priporočamo vsakomur, deluje povsem avtomatsko, prav tako se preko avtomatskega sistema dovajanja pelet s tremi odzevnimi sondami, dovaja gorivo. Poleg enkrat letnega obiska serviserja, kotel očistimo sami 2× letno, da izpraznimo pepel in očistimo kurišče. Večkrat z veseljem pogledamo na upravljalno enoto na kotlu, kjer so v slovenskem jeziku enostavno zapisane vse potrebne informacije o delovanju kotla.

Za odlično kombinacijo s kotlom na pelete so se izkazali sončni kolekorji, ki nam v sončnih dneh preko celega leta služijo za pripravo tople sanitarne vode in jo na ta način praktično dobimo brezplačno.

Poleg izjemnega udobja in ekonomičnosti, ki smo ju deležni po novem, cenimo tudi resnično varnost ter zanesljivost vgrajenega ogrevalnega sistema. Lahko se izrazim, da smo dejansko ponosni na našo kotlovnico.«

Vgrajen sistem
Kotel na pelete: Windhager BioWIN Exklusiv 210 + avtomatski sistem dovajanja pelet s tremi odvzemnimi sondami
Nepremagljiv v udobju, izjemno varčen, varen in zanesljiv vrhunski kotel na pelete. Poleg drugih izjemnih lastnosti, ga odlikujejo tudi popolnoma avtomatsko delovanje, čiščenje in dovajanje pelet…
preberi več
Vgrajen sistem
Sprejemniki sončne energije 3×: De Dietrich PRO 2,5
Zanesljivi ter visokozmogljivi ploščati sprejemniki priznanega proizvajalca De Dietrich, zagotavljajo visok izplen solarne energije skozi vsa letna obdobja. Prav gotovo odlična kombinacija s kotlom na lesno biomaso.
preberi več
ČLANI VETO SKUPINE & PRODAJNA MESTA: