Stanovanjska hiša v Radomljah

Leto izgradnje: 1960
Leto prenove ogrevalnega sistema: 2013
  • Ogrevalna površina: 250 m2
  • Število oseb, ki biva v hiši: 6
  • Način ogrevanja: radiatorsko ogrevanje (do 60˚C)
  • Nastavljena temperatura v hiši: 22˚C
  • Energijska sanacija hiše: 2003 - menjava oken, strehe

 

1. PRED PRENOVO OGREVALNEGA  SISTEMA:

  • Ogrevalni sistem: klasični kotel na polena
  • Povprečna letna poraba: preko 20 m3 polen (1.200,00 eur*)

 

2. PO PRENOVI OGREVALNEGA SISTEMA:

  • Vgrajen sistem: 

          Uplinjevalni kotel na polena: Windhager LogWIN Klassik 25 kW

          Sanitarna toplotna črpalka: De Dietrich Kaliko

          Zalogovnik ogrevalne vode 2×: Sunsystem P800

  • Enoletna poraba (2013/2014): 11 m3 polen (660,00 eur*) + minimalna poraba elektrike za ogrevanje TSV s sanitarno toplotno črpalko (cca. 10 eur)

 

3. PRIHRANEK V ENEM LETU:540,00 eur oz. 45%!

 

*Pri izračunu je bila upoštevana cena polen 60 eur/m3 

Izjava lastnika:

»Pred investicijo v nov ogrevalni sistem smo v hladnejšem letnem času zakurili vsako jutro in nato dodajali polena vsaki 2 uri do poznega večera, kar pa ob nizkih temperaturah ni zadostovalo, saj je bilo zjutraj v hiši tudi pod 18 C. Po novem v večini primerov zadostuje samo enkrat dnevno polnjenje komore, saj je toplotne energije, ki jo kotel oddaja v hranilnik, dovolj na razpolago za ves dan. V prehodnem obdobju polna komora zadostuje celo za 2 dni, pri zelo nizkih zimskih temperaturah pa smo v istem dnevu še enkrat naložili. Predvsem pa je v hiši toplo, saj je temperatura konstantno 22 C. Skozi velika polnilna vrata kotla Logwin Klassik je tudi zelo enostavno nalagati ½ metrska polena.

 

Sanitarna toplotna črpalka Kaliko odlično opravlja svoje delo v času višjih temperatur (v letu 2014 samostojno pripravlja TSV od 1. maja), ko nam skoraj brezplačno pripravi toplo sanitarno vodo za vso družino. Sedaj nam v tem letnem času ni potrebno več kuriti polen, da si zagotovimo toplo vodo.«

 

Ko je beseda nanesla zopet na uplinjevalni kotel je malo v smehu gospod priznal, da je potreboval kar nekaj časa, da se je navadil na le 1× tedensko čiščenje pepela. Navada je pač železna srajca in prehod iz večkrat dnevnega čiščenja na enkrat tedensko je precejšna sprememba. Pohvalil je posodo za pepel, ki resnično omogoča preprosto odstranjevanje pepela brez prekomernega kajenja in raznašanja tega po prostoru. Po novem čisto in urejeno kotlovnico obišče tudi žena, ki je pohvalila enostavno upravljanje ogrevalnih naprav, saj so vse potrebne informacije enostavno zapisane na upravljalni enoti v slovenskem jeziku.

 

Zakonca Pavlin sta ocenila vsaj 45% prihranek pri stroških ogrevanja v primerjavi s prejšnjim sistemom. »Če bi vedela prej, kaj vse z investicijo v novi ogrevalni sistem pridobiva, bi se že zdavnaj odločila za ta korak,« sta pripomnila.

Vgrajen sistem
Uplinjevalni kotel na polena Windhager LogWIN Klassik 25 kW
Kotel vrhunske kvalitete, ki obenem slovi po praktičnosti, prilagodljivosti ter robustni konstrukciji iz zelo obstojnih materialov. Izpolnjuje vse zahteve modernega ogrevanja, prepričuje tudi z izjemno privlačno ceno ter 99 prednostmi pred konkurenco.
preberi več
Vgrajen sistem
Sanitarna toplotna črpalka De Dietrich Kaliko
Tehnično dovršena in izredno kvalitetna sanitarna toplotna črpalka, ki izkorišča toplotno energijo zraka in s tem zagotovi do 70% brezplačne tople sanitarne vode.
preberi več
ČLANI VETO SKUPINE & PRODAJNA MESTA: