Les je vedno tukaj

Slovenija je dežela gozdov. Že naši predniki so vedeli, da je izrabljanje lesa za ogrevanje del naravnega procesa ohranjanja gozdov. Bilo bi negospodarno, če danega naravnega bogastva ne bi smotrno izkoriščali tudi mi. Avstrijska preverjena kakovost ogrevanja z lesno biomaso WINDHAGER je tukaj z nami.
BERITE DALJE

Sodoben način ogrevanja

Les je moderen, ker je čist. WINDHAGER razume les in gleda v prihodnost, zato je razvil napredno tehnologijo, ki zmanjšuje emisije in ohranja čisto okolje z uporabo trajnostne energije. Moderni kotli na polena, pelete in sekance so izbira, usmerjena v jutrišnji dan in odlično nadomeščajo ogrevalne naprave na fosilna goriva.
VEČ INFORMACIJ

Z roko v roki

Uspešno sodelovanje skupine VETO GROUP s proizvajalcem WINDHAGER že od leta 2012 zagotavlja, da je kakovostna blagovna znamka prisotna tudi pri nas. Profesionalna ekipa strokovnjakov je z enega mesta na voljo za celovito podporo uporabniku.
BERITE DALJE

Iz tradicije v tehnološko dovršene kotle

WINDHAGER izhaja iz naravnih danosti lesa. Že več kot 100 let gradi na kvaliteti, a s svojimi inovacijami presega tradicionalne okvirje. Njegov razvoj peči na lesno biomaso temelji na vključevanju najnovejše tehnologije, ki deluje na visoki učinkovitosti, predvsem pa skrbi za vsakodnevno udobje uporabnika.
PREBERITE VEČ

Kotli na polena, pelete in sekance WINDHAGER so izbira usmerjena v prihodnost

 Les je darilo narave in spoštljiv odnos do nje nam bo vedno vračal dobro.
Zato bo ogenj v naši peči vedno gorel.

Skupaj bomo našli sodobno in varčno rešitev za vaš dom ali podjetje 

S fokusom na stranko in tesno povezani s poslovnimi partnerji smo se iz klasičnega trgovskega podjetja preoblikovalo v svetovalno-tehnično skupino, ki temelji na razumevanju potreb uporabnikov in nudenju podpore tako potencialnim kot tudi znanim naročnikom sistemov ogrevanja z lesno biomaso WINDHAGER. Na podlagi izkušenj, številnih vgrajenih sistemov in dobre direktne komunikacije s tehnično podporo proizvajalca se je oblikovala hišna ekipa svetovalcev, ki predano skrbi za pravilne odločitve naših uporabnikov.

Stopite v kontakt z nami.

BREZPLAČNO STROKOVNO SVETOVANJE

Z vami bomo od začetka do konca projekta in še naprej

Stranka, ki nam zaupa, je naša obveza za dobro izpeljano delo. Vsaka investicija v nov ogrevalni sistem z lesno biomaso je obravnavan individualno s strani našega svetovalno-tehničnega in projektnega oddelka. Stranka je v tandemu s svojim tehničnim svetovalcem, ki jo vodi čez faze:

  • odločitev za nov sistem ogrevanja s poleni, peleti ali sekanci
  • predstavitev prednosti, ki jih nudi proizvodnji program WINDHAGER
  • implementacija izbrane naprave v projekt
  • postopek nabave naprave s spremljajočo opremo

Končnemu uporabniku nudimo tudi povezavo z izkušenimi monterji, ki poskrbijo, da je strokovna vgradnja naprave WINDHAGER v vaš objekt narejena na najvišjem nivoju.

Opravljena montaža in uspešen zagon sta pomemben korak za nadaljnje sodelovanje, ki vam zagotavlja brezskrbno delovanje novega ogrevalnega sistema, sodelovanje z nami pa nadgradi učinkovit in hiter poprodajni servis, ki je pri tovrstni investiciji zelo pomemben med in po garancijskem obdobju.

Z zaupanja vrednim partnerjem je naložba v kotle WINDHAGER pametna izbira

Izbira avstrijskega poslovnega partnerja v naš prodajni program ni naključje. Gozdnatost dežel pomeni, da se človek z lesom srečuje na vsakem koraku in z domačim znanjem izkorišča njegove danosti. WINDHAGER deluje že več kot 100 let in v tem času je iz malega družinskega podjetja prerasel v zanesljivega proizvajalca, ki še vedno vestno skrbi za detajle v izdelavi, nenehno spremlja okoljske trende in prilagaja tehnologijo delovanja kotlov novim časom ter zahtevam.

Z zaupanja vrednim partnerjem je naložba v kotle WINDHAGER pametna izbira, pri kateri je zajamčena varnost naložbe in trajnostna prihodnost.

Ogrevanje ni modna muha. Zato stavimo na gospodarno izbiro in dolgo življenjsko dobo. Z veseljem smo skupaj z vami soudeleženi v prednostih, ki jih s svojo ponudbo zagotavlja WINDHAGER in za njimi stoji z besedo poštenega prijatelja.

Ponudimo vam lahko največ

S sistemi WINDHAGER se v Sloveniji ogreva že več kot 1000 objektov. Velika družina uporabnikov je enotna, da je bila odločitev za ogrevanje z lesno biomaso pametna. Z WINHAGERJEVIMI rešitvami je dom prijetno topel, dela s kurjenjem in vzdrževanjem pa skorajda ni. Ogrevanje je postalo čisto in tudi stroški ogrevanja so se optimizirali. WINDHAGER kotli so primerni za enodružinske hiše, stanovanjske in gospodarske komplekse ali poslovne zgradbe. Z njimi opremljamo novogradnje in odlično se vgrajujejo pri prenovah, saj so kompatibilni z drugimi hišnimi sistemi. Več desetletij izkušenj Veto Group ter medsebojno tvorno sodelovanje s proizvajalcem WINDHAGER je garancija, da vam lahko ponudimo največ.

Zakaj Windhager?

Fleksibilost izbire desktop
Trajnostno ekološko desktop
Dostopno ogrevanje  desktop

Avstrijska odličnost je bila vedno merilo za pravilen izbor. To velja tudi za blagovno znamko WINDHAGER, številko ena na področju ogrevanja na biomaso od leta 1921. Podjetje je direktni proizvajalec s sedežem proizvodnje v Seekirchnu blizu mesta Salzburg. Ves proizvodni asortiment izdelujejo po strogih merilih in zanj uporabljajo samo najboljše materiale.

Fleksibilost izbire desktop

Prijazni načini ogrevanja doma uporabniku dajejo možnost izbire goriva. Odločitev, katero lesno biomaso boste izbrali za svoj dom – drva, pelete ali sekance, se skriva v detajlih, ki pomembno vplivajo na delovanje ogrevalnega sistema in vaše zadovoljstvo.

Različne vrste naprav WINDHAGER so primerne za potrebe vsakega uporabnika. Sodobne naprave so odlično vključujejo v obstoječe sisteme, ki jih imate v vaših domovih. Enostavno jih je kombinirati z drugimi ogrevalnimi napravami in sistemi, ki izrabljajo obnovljive vire energije. Zato so posebej primerne za prenove. Za ogrevanje z lesno biomaso se čedalje bolj odločajo tudi ozaveščeni mladi uporabniki.

 

Trajnostno ekološko desktop

Ogrevalne naprave WINDHAGER so visoko učinkovite in se prilagajajo dejanski potrebi po energiji. So varčne in čiste. Polena, peleti in lesni sekanci gorijo nevtralno; ob njihovem izgorevanju ni CO₂ izpustov. Z moderno tehnologijo, ki jo razvija WINDHAGER, bo vaša izbira definitivno usmerjena v zeleno prihodnost. Ogrevanje na lesno biomaso pomeni naš osebni prispevek k okoljskim spremembam. 

Dostopno ogrevanje  desktop

Slovenija je bogata z lesom, zakaj bi energente vozili od drugje? Les, lesne sekance in pelete, ki se uporabljajo kot gorivo, je mogoče 100% pridobiti iz regionalnih proizvodov. Izbira lesne biomase, poleg podpore lokalnemu gospodarstvu, zmanjšuje tudi proizvodnjo CO2, zaradi krajših transportnih razdalj. Če k temu dodamo, da so les, peleti in lesni sekanci eden cenejših virov goriva za ogrevanje objektov in v zelo kratkem času omogočajo povrnitev naložbe v ogrevalni sistem na lesno biomaso, je gospodarska prednost takoj prepoznavna.

Kategorije izdelkov: izberite svojo napravo

Izberite svojo peč na lesno biomaso WINDHAGER.
Odločite se za nezmotljivo tradicijo izrabe lesa, sodobno tehnologijo z enostavnim upravljanjem, varno ogrevanje in čisto izgorevanje za lepše okolje.

Idealna ogrevalna rešitev za mrzle zimske dni

WINDHAGER peč na pelete BioWIN Lite

WINDHAGER peč na pelete BioWIN Lite

Varčna in zanesljiva peč na pelete za eno in večdružinske hiše
Zavzame le 1,5 m² površine in jo lahko postavite povsem do stene in v kot prostora
Najboljše razmerje cena – kakovost!

Pogosto zastavljena vprašanja

Biomasa, kot so les in lesni sekanci, je najstarejši vir energije, ki jo človek pozna: zgorevanje organskih snovi za ustvarjanje toplote. Izkoriščanje lesa za ogrevanje je naredilo skozi čas velik tehnološki napredek. Postaja čedalje učinkovitejše tako za ogrevanje hiše kot za proizvodnjo električne energije. Lesna biomasa, ki se uporablja za hišne sisteme, je odličen vir toplotne energije, ki lahko ustavi ali vsaj zmanjša našo odvisnost od fosilnih goriv, kot so plin, premog in nafta.

Lesna biomasa ima številne prednosti:

  • Veliki prihranki v primerjavi s tradicionalnimi fosilnimi gorivi od 20 % do 50 %;
  • Enostavna razpoložljivost: garantirana dobavljivost lesne biomase in peletov na trgu;
  • Trajnost: vir energije z visokim deležem energije iz obnovljivih virov;
  • Lokalno: dobra poraščenost Slovenije z gozdom in pridelava lesa in lesnih stranskih produktov.

Potrebujete nasvet o pravi izbiri ogrevanja za vaš doma ali podjetje? Stopite v kontakt z nami in z veseljem bomo poiskali najboljšo rešitev za vas.

BREZPLAČNO STROKOVNO SVETOVANJE

WINDHAGER peči na polena sodijo v premium razred tovrstnih ogrevalnih naprav. Predvsem zaradi napredne tehnologije uplinjevanja in ničelnih emisij pri izgorevanju. So visoko zmogljive, odlikuje jih trpežna konstrukcija ter enostavna uporaba. Čiščenje kotla je pri nekaterih modeli samodejno, pri osnovnih pa vzdrževanje prav tako predstavlja minimalni vložek. Z njimi lahko varno upravlja vsak odrasel uporabnik. Ogrevanje je nadgrajeno z aplikacijo, ki omogoča upravljanje z ogrevalnim sistemom preko pametnega telefona ali tablice kadarkoli od kjerkoli.

Številne študije kažejo, da je ogrevanje na les priročno ne le za potrošnikovo denarnico, ampak tudi za okolje. Les je surovina, ki nastaja organsko v našem domačem okolju; je obnovljiv in trajnostno na voljo. V življenjskem ciklu drevesa les absorbira enako količino CO2, kot jo odda pri svojem razkroju v naravi ali pri zgorevanju v peči. Zato ogrevanje z lesom spoštuje podnebje, saj vrača naravi le to, kar mu je bilo iz nje dano.

Ogrevanje na drva je primerna izbira za vse, ki imate na voljo svoj les. Ohranjevanje ravnotežja v gozdu zahteva smotrno sečnjo in pospravljanje lesa, zato je domač les pridnemu gospodarju vedno na voljo. Les pomeni tudi stik z naravo, zato je kurjenje s poleni poseben užitek in navdih vsem, ki imate radi stik z naravo. Sekanje, cepljenje lesa in dihanje njegovega vonja je užitek, ki se ga mnogi ne želimo odreči.

Ogrevanje s peleti predstavlja pomemben prispevek k varstvu podnebja, saj zgorevanje peletov ne vpliva na emisije CO2 in s tem na podnebne spremembe. V nasprotju s plinom in nafto to organsko gorivo ne poslabša učinka toplogrednih plinov. Poleg tega so peleti proizvedeni iz lesa, t.j. obnovljive surovine, ki ponuja visoko varnost oskrbe. Strogi mednarodni standardi zagotavljajo ustrezno kakovost goriva. Peleti so že več let med najbolj stabilnimi gorivi glede na ceno, zato predstavljajo alternativo fosilnim gorivom.

WINDHAGER ponuja širok nabor različnih peči na pelete, ki se razlikujejo v moči in različnih sistemih za shranjevanje, s čemer se zelo približajo individualnim potrebam uporabnika.

Peleti so primerna izbira za tiste, ki želite ekološko izbiro goriva. To je okolju prijazno in ekonomično, ter lahko dobavljivo. Z izbiro kotla na pelete WINDHAGER boste izbrali udobje: nalaganje peletov in avtomatsko čiščenje vam omogočajo upravljanje z udobjem vašega doma brez stresa.

Ogrevanje s kotli na sekance je najboljša rešitev iz programa naprav WINDHAGER za vse, ki imate velike potrebe po ogrevalni energiji: primeren je za kmetije, javne in zasebne ustanove ter predvsem za velike stavbe. Ker sekanci potrebujejo velik prostor za shranjevanje, mora biti le-ta zagotovljen. WINDHAGER ponuja ogromno inženirskih rešitev za transport sekancev od shrambe do kurilnice, zato dovolite, da vam naši svetovalci pomagajo načrtovati vaš nov sistem ogrevanja na sekance.

BREZPLAČNO STROKOVNO SVETOVANJE 

Lesni sekanci zgorevajo brez negativnega vpliva na okolje. Ker se proizvajajo iz odpadkov lesa iz lokalnih gozdov, so cenovno ugodnejši od drugih goriv. Les se na svežem zraku suši približno eno leto, nato se razcepi in lahko uporabi za ogrevanje. Z ogrevanjem na lesne sekance je udobje enakomerne toplote zagotovljeno brez vašega vložka, saj kotel deluje natančno prilagojeno vašim potrebam, in kar je najpomembneje: samodejno.

Investicija v ogrevalni sistem je trajna naložba, ki zahteva smotrno odločitev. Svetujemo, da preudarno razmislite o zahtevah in željah, ki jih imate za sebe in svoj dom ter navsezadnje za prihodnost rodov, ki prihajajo za nami. Odločitev za ogrevanje z biomaso je tako povsem pravilna in naprave WINDHAGER so logična izbira.

Za optimalno finančno shemo investicije vam bodo naši svetovalci pomagali z vsemi potrebnimi izračuni, po želji pa si lahko tudi objekt z vgrajeno ogrevalno napravo WINDHAGER tudi ogledate in o izkušnjah uporabe vprašate lastnika.

OGLED REFERENČNIH OBJEKTOV:

WINDHAGER kotli so vam dostopni preko subvencij Eko sklada in z obročnim odplačevanjem LEANPAY.

Stopite v kontakt z nami. Odločitev za vaše podjetje ali dom bo lažja.

BREZPLAČNO STROKOVNO SVETOVANJE

Prijava na e-novice

Želite izvedeti več o nas in prodajnem programu WINDHAGER?
Bodite v stiku z nami in se naročite na naše spletne novice.

 

Windhager je ponosni nosilec
certifikatov in nagrad