Filter izdelkov

Zagotovljena pomoč pri nakupu
in Veto Group garancija zadovoljstva!

Niste prepričani, katerega od ogrevalnih sistemov bi izbrali? Stopite v kontakt z nami in z veseljem bomo poiskali najboljšo rešitev za vas. Pričakuje vas:

 • Strokovna ekipa
 • Več kot 30 let izkušenj na področju ogrevanja in hlajenja
 • Visoko kakovostna ponudba najboljših znamk
 • Svetovanje, prilagojeno vašim življenjskim potrebam

Peči na sekance največkrat ogrevajo večja poslopja na podeželju 

Vgradnja peči na sekance (ki se imenuje tudi kotel na sekance) se v praksi odlično izkaže predvsem zunaj mestnih naselij za ogrevanje večjih hiš, ki imajo običajno poleg hiše, še drugo nepremičnino potrebno ogrevanja. Ogrevanje gospodarskega poslopja, kmetije, poslovne stavbe, turističnega objekta ipd. je s sodobnim uplinjevalnim kotlom na sekance povsem avtomatsko, izjemno učinkovito, tiho in udobno, kot še nikoli doslej. 

Ste večji porabnik energije in si lastite večje poslopje? 

Investicija v sodobno uplinjevalno peč na sekance je v primerjavi z ostalimi pečmi najvišja, obenem pa je potrebno zagotoviti tudi prostor za skladiščenje lesnega goriva. 

Na drugi strani pa je zadovoljstvo gospodarja, ko sistem na sekance deluje brezhibno, veliko. Tehnološko napreden kotel na sekance namreč zagotavlja resnično udobje in popolno samodejno delovanje, kar prihrani njegov dragoceni čas in denar.  

Peč na sekance Windhager

 

 

Ogrevanje na sekance 

Ste lastnik gozda in želite gospodarno ogrevati svoje bivališče? Potem vam priporočamo ogrevanje na sekance. 

Sekanci so že tako najcenejše gorivo med vsemi energenti (plin, olje, elektrika, peleti, drva…), v kolikor pa imate svoj les, je izkoriščanje lesnih odpadkov za ogrevanje toliko bolj smotrna. 

Vsi se zavedamo, da je to gorivo izjemno prijazno okolju (ogljično nično) in hkrati omogoča neodvisnost od drugih virov ogrevanja. Nekaj več besed o prednostih lesne biomase in tem slovenskem perspektivnem gorivu je napisanih tudi na podstrani peči na drva.

Revolucionaren pristop v ogrevanju na sekance 

Veto Group od leta 2012 ekskluzivno zastopa avstrijsko podjetje Windhager. Slednje že preko 100 let ustvarja inovativne rešitve, ki omogočajo najsodobnejše ogrevanje na lesno biomaso. 
S proizvodnjo uplinjevalnega kotla na sekance je Windhager dobesedno naredil revolucijo v ogrevanju na sekance. Poskrbeli so za čisto, varno in pametno ogrevanje!
Uplinjevalni kotel na sekance oziroma celoten sistem ogrevanja na sekance Windhager je revolucionaren, ker:  

 • Je uplinjevalni kotel na sekance z ničnimi emisijami oziroma je prvi sistem, ki brez dodatnih filtrov dosega emisijo prašnih delcev manjšo od 1 mg/m3; 
 • Ima patentiran proces uplinjevalnega zgorevanja sekancev;
 • Brez kakršnega koli dodatnega goriva ali zraka neprekinjeno ohranja žerjavico tudi do štiri dni in prihrani 90% električne energije za vžiganje, kot podobni konkurenčni izdelki;
 • Je razvil posebno tehnologijo odjema in transportnega sistema sekancev iz silosa do kotla (Side Slide Technology), ki omogoča maksimalno zanesljivo in tiho obratovanje. Tujki in veliki kosi skorajda ne morejo poškodovati sistema;
 • Ima natančen in unikaten sistem dovajanja sekancev v kotel (Anti-Blocking System), ki preprečuje zatikanja in motnje v obratovanju; 
 • Ne potrebuje 3-faznega električnega priključka, temveč lahko obratuje z običajnim enofaznim priključkom 230 V;
 • Je prvi kotel na svetu, ki za dovod sekancev lahko uporablja sesalni transport, kar omogoča številne možnosti namestitve kotla ter silosa. Sekance lahko od silosa do uplinjevalnega kotla na sekance dovajate do 25 metrov daleč in 7 metrov visoko.
 • Omogoča on-line povezavo s serviserjem, kar omogoča hitro odzivnost ter povezavo na daljavo vse dni v letu

 

Kaj vse je še potrebno zagotoviti pri ogrevanju na sekance?

Podobno kot pri ogrevanju na drva, je tudi v primeru vgradnje sodobne uplinjevalne peči na sekance potrebno zagotoviti:

 • Primerno suhe in skladiščene sekance 
 • Ustrezen dimnik, ki je požarno varen, toplotno izoliran in predvsem odporen proti vlagi 
 • Neodvisen dovod zunanjega zraka skozi odprtino ali preko kanala  
 • Dovolj velik zalogovnik ogrevalne vode (okvirno 20 litrov prostornine zalogovnika na 1 kW moči kotla) 

Kakšne sekance potrebujete?

Številni gospodarji imate možnost lastne proizvodnje sekancev, vendar je pri tem potrebno upoštevati nekatere zahteve z namenom, da bo kotel na sekance deloval zanesljivo in učinkovito. 

Načeloma je za sekance primeren tako trd (npr. bukev), kot mehak les (npr. smreka). Po izdelavi morate lesene sekance pravilno shraniti. Priporočljivo je, da gorivo hranite na suhi, zračni in trdni površini, zaščiteni pred padavinami. To zagotavlja kurilno vrednost sekancev ter ščiti kotel na sekance pred okvarami in obrabo. 

Vsebnost vlage v lesnih sekancih naj znaša med 20 in največ 35 odstotki. To dosežemo z lesom, ki je vsaj eno leto počival na suhem in zračnem mestu. Windhager priporoča velikost sekancev, po standardu P16S(G30) in P31S(G50), ki znaša med 4,5 do 15 cm in premera 2 do 4 cm².

Močno umazan, trohnjen in kemično obdelan les ni primeren material za pridelavo sekancev za ogrevanje. Lesni sekanci naj bodo:

 • Enotne velikosti in enakomerno suhi
 • Čim bolj gladki
 • Z malo prahu in umazanije
 • Z malo lubja, listov in iglic
 • Brez umazanije ali tujkov (kamni, kovina, plesen, zemlja, pesek)