Sanitarne armature

Od kod bi tekla voda, če ne bi bilo pipe? Pipa je izvir, pripeljan direktno v vaš prostor za udobje in kakovost bivanja. Zato je prav, da se ji pri nakupu posvetite.


Pa veste kako v katalogih za sanitarne armature prepoznati kakovostno pipo, ki bo tudi estetsko dopolnila videz vašega interierja?


Naj bo kvaliteta vaše prvo vodilo za izbor sanitarne armature. Skupaj z našimi svetovalci preverite našo prodajno ponudbo kopalniških in kuhinjskih armatur, saj smo vanjo vključili le proizvajalce, ki jih zaupamo in vemo, da bodo s svojimi izdelki prepričali tudi vas.

Armature za umivalnik
Armature za umivalnik
Armature za bide
Armature za bide
Armature za tuš
Armature za tuš
Armature za kadi
Armature za kadi
Kuhinjske armature
Kuhinjske armature

Kakovost izdelave naj bo vodilo pri izboru sanitarne armature


Kolikokrat ste že danes odprli in zaprli pipo? Najbrž ne štejete, kdaj se dotaknete ročice sanitarne armature v kopalnici, toaletnih prostorih ali kuhinji – a je to večkrat na dan. In pipa mora to nenehno obrabo dobro prenesti.

 
Zato mora biti sanitarna armatura izdelana iz vrhunskega materiala. Pri tem poudarjamo odpornost, ki je dosežemo s končnim procesom obdelave celotne površine ohišja – s kromiranjem. Površina armature mora biti gladka, priporočljivo je, da tudi sijoča, a današnje smernice v dizajnu armatur narekujejo tudi drugačno površino. Gladko površino lažje očistite, sijaj pa poudarja čistočo prostora.

 

Vodni curek iz pipe mora biti tekoč

Glavna krivca za lepo in mehko delovanje armature sta vgrajena kartuša, ki je nameščena znotraj ohišja pipe, in mrežica, ki preprečuje iztok nečistoč iz vodovodnega sistema. Mrežico imenujemo perlator. S pravilno kartušo in perlatorjem bo vaša pipa, bodisi v kopalnici ali v kuhinji, dosegla lepši in boljši učinek delovanja.

 
Vsaka kapljica vode šteje. V dobro skupnega okolja in vaših odhodkov imajo sanitarne armature iz naše ponudbe kartuše, ki visoko tesnijo. S tem se pipi podaljša življenjska doba, vam pa je prihranjena skrb, da bi voda kapljala po nepotrebnem. Lahko pa izberete senzorsko pipo, pri kateri vgrajen senzor zazna bližino rok in avtomatsko kontrolira iztek vode – vode teče zgolj takrat, ko se jo dejansko rabi. S tem tudi zmanjšate nekontrolirano porabo vode.


Vse sanitarne armature, ki izpolnjujejo visoke ekološke zahteve, nosijo znak kakovosti in so izdelane skladno z veljavnimi evropskimi certifikati. Vprašajte naše svetovalce in pokazali vam bodo najboljše proizvode iz linije kopalniških in kuhinjskih armatur.

Kaj morate upoštevati pri izboru modela kopalniške armature?


Oblikovanje dizajna v kopalnicah je v zadnjih letih naredilo velik preskok. Ker je armatura nepogrešljiv del interierja, proizvajalci tekmujejo v tem, kdo bo trgu ponudil najbolj stilsko dovršene kopalniške armature. Kajti v lepo kopalnico sodi lepa armatura.
Material in videz ohišja imata velik vpliv na končni dizajn armature in oblikovalske elemente, kot so barva in slog ohišja in detajli ročice.


Najprej pa morate vedeti, da je izbor modela povezan s pretočnim in vhodnim pritiskom vode. Nizek pritisk vode se giblje med 0,2 in 0,5 bar, medtem ko se za visok pritisk šteje območje nad 0,5 bar. 


Niste prepričani, kakšen model je na podlagi pretoka najbolj primeren za vašo kopalnico? Izognite se napačni izbiri in raje povprašajte naše svetovalce.


Enostavni nizkotlačni modeli kopalniških armatur so primerni za primerni za sisteme z nizkim pritiskom vode v napeljavi. Običajno jih vgrajujemo v sanitarno keramiko – umivalnike, bideje, kopalne kadi, ali v kuhinjska korita, ki imajo že tovarniško izdelano luknjo za montažo pipe. Modeli so preprosti, a večno elegantni in tako primerni za vsako kopalnico ali kuhinjo. V ponudbi naših trgovin najdete tudi modele armatur, ki so primerne za vodovodne napeljave z visokim pritiskom vode. To so takoimenovani visokotlačni modeli armatur, ki so oblikovalsko izpeljani enako kot sanitarne armature za nizek tlak vode. Poleg tlačnih ali pnevmatskih pip pa so vam na voljo tudi bolj kompleksni vodovodni in sanitarni armaturni sistemi. 


Zaradi preproste uporabe in hitre izbire temperature vode, se danes veliko uporabnikov odloča za sanitarne armature z mešalno ročico, ki uravnava temperaturo vode in jakost curka. Enoročajne armature tako najdete v programu kopalniških kot tudi kuhinjskih armatur. Posebno ugodje pa predstavljajo termostatske armature, ki pametno uravnavajo toploto vode in so dodana vrednost vsaki tuš kabini ali kadi. 


Za lažjo uporabo in nemoteno odpiranje in zapiranje dotoka vode so vam na voljo tudi modeli pip s podaljšanimi ročkami, kar je posebej dobrodošlo za osebe, ki so gibalno ovirane. Povprašajte za modele armatur iz invalidskega programa.


Med nami pa so tudi uporabniki, ki se nostalgično vračajo k izbiri dvoročnih klasičnih armatur ali k praksi, ki je poznana v tujini, kjer se za oskrbo s toplo in hladno vodo montirata dve ločeni armaturi.

Montaža sanitarne armature


Armatura se montira na sanitarno keramiko ali na steno, v kolikor to model kopalniške keramike ne dopušča. Stenskih nadometnih armatur sodobni trendi notranjega oblikovanja ne postavljajo v ospredje, saj tega načina montaže ne smatrajo za estetsko privlačnega. Vendar nove oblike armatur z retro videzom tudi ta način razmišljanja že spreminjajo. Stenske armature lahko tako danes lahko že vidite v modernih, rustikalnih in klasičnih kopalnicah.


Sanitarne armature se lahko vgrajujejo tudi podometno. Na steni bosta tako vidna samo ročaj in pokrivna plošča, pri prhah tudi ročka prhe, ostala armatura pa bo skrita pod keramičnimi ploščicami. Slednje je še posebej primerno za moderne kopalnice z minimalističnim videzom.

Oblika sanitarne armature


Sanitarne armature delimo na klasične in moderne. Stilsko jih za vas uskladimo s celotno kopalnico, toaletnim prostorom ali kuhinjo. Izbiramo jih na koncu opremljanja, razen če se odločite za podometno različico, ki pa jo moramo načrtovati že pred polaganjem keramičnih ploščic.


Pipa je lahko lepa, nikakor pa ne sme biti nepraktična. Zato se med seboj sanitarne armature razlikujejo tudi glede na namembnost. Pogovorite se z našimi svetovalci in preverite, kaj od spodaj naštetega potrebujete.

 
V kopalnici: armature za umivalnik, armature za kad, armature za bide, armature za kopalni tuš.


V kuhinji: kuhinjska enoročna ali dvoročna armatura, stenska montaža ali montaža na kuhinjsko korito, izvlečna armatura, kuhinjska armatura s filtrom, okrogle linije kuhinjske armature za sodobno kuhinjo; armatura z gibljivim izlivom, ipd.


Ste še prepričani, da znate sami izbrati pravo sanitarno armaturo med vsemi ponujenimi? Prepustite tehnične podrobnosti