Filter izdelkov

Sončna energija: 100% brezplačna, neomejena, okolju prijazna!

Sončna energija je obnovljiv ter neomejen vir energije, saj bo sonce vselej sijalo na našo zemljo. 

Solarni sistemi to čisto energijo sonca pretvorijo v toplotno energijo. Slednja se primarno uporabi za ogrevanje sanitarne vode, hkrati pa lahko tudi za podporo ogrevanju prostorov. 

Zagotovljena pomoč pri nakupu
in Veto Group garancija zadovoljstva!

Niste prepričani, katerega od ogrevalnih sistemov bi izbrali? Stopite v kontakt z nami in z veseljem bomo poiskali najboljšo rešitev za vas. Pričakuje vas:

 • Strokovna ekipa 
 • Več kot 30 let izkušenj na področju ogrevanja in hlajenja
 • Visoko kakovostna ponudba najboljših znamk
 • Svetovanje, prilagojeno vašim življenjskim potrebam

 

 

Ali je vaša hiša primerna za solarni sistem? 

Solarni sistem oz. solarni komplet nudi zanesljivo toploto in udobje le v primeru, kadar je hiša na sončni legi oz. je intenzivnost sončnega sevanja na streho dovolj velika. Največji učinki vgrajenega solarnega sistema so kadar:

 • Je streha obrnjena v smeri proti JV, J ali JZ 
 • Strehi oz. sprejemnikom sončne energije drugi objekti ali naravne ovire ne ustvarjajo sence 
 • Naklon strehe znaša med 25º in 45º oz. sonce na sprejemnike sončne energije sije čim bolj pravokotno

Sprejemnike sončne energije oz. sončne kolektorje lahko namestite tudi na ravno streho ali streho z manjšim naklonom, saj se jih z dodatno opremo dvigne in s tem prilagodi naklon.

Učinkovit solarni sistem predstavlja donosno naložbo vedno, ko je zagotovljena sončna lega. V praksi to pomeni, da v Sloveniji tri četrtine leta prejemate brezplačno sanitarno vodo in hkrati lahko brezplačno dogrevate vaše prostore. 

Za izkoriščanje sončne energije potrebujete kakovosten solarni sistem 

Solarni sistem ali solarni komplet sestavljajo trije osnovni elementi.

Sprejemniki sončne energije (SSE) ali sončni kolektorji

Sončni kolektorji sprejemajo energijo sonca. Danes se vgrajujejo predvsem ploščati sončni kolektorji, saj so izkušnje pokazale, da so v primerjavi z vakuumskimi sončnimi kolektorji, predvsem bolj zanesljivi, trajni in odporni na vremenske vplive.

Regulacija solarnega sistema ter elementi za prenos pridobljene energije

Izjemno pomembno vlogo solarnega sistema opravlja regulacija, ki nadzira celoten ogrevalni sistem, optimira pridobivanje sončne energije glede na intenzivnost sevanja ter omogoča preprosto rokovanje za uporabnika. Povezovalne cevi po katerih se pretaka solarni medij, črpalni seti z varnostnimi elementi in ves ostali potreben material pa omogočajo prenos pridobljene energije na porabnika.

Solarni grelniki in zalogovniki 

Napredni in specializirani solarni grelniki za pripravo tople sanitarne vode in zalogovniki ogrevalne vode za ogrevanje prostorov skrbijo za hitro in učinkovito izkoriščanje toplotne energije, ki jo potrebujete.

Koliko sončnih kolektorjev potrebujete za vaš objekt? 

 1. Manjši solarni sistem je primeren za enostanovanjske in večstanovanjske hiše in potrebuje največ 20 m² površine sprejemnikov sončne energije. Za pripravo tople sanitarne vode za pet člansko družino običajno zadostuje vgradnja dveh sprejemnikov sončne energije De Dietrich oz. od 4 do 5 m² sončnih kolektorjev.
 2. Večji solarni sistem primeren za poslovne objekte in druge večje stavbe potrebuje preko 20 m² površine sprejemnikov sončne energije.

Veto Group priporoča 

Nudimo vam solarne sisteme francoskega proizvajalca De Dietrich, s katerim že dolga leta uspešno sodelujemo. V vseh teh letih smo vgradili številne solarne sisteme in pridobili ogromno izkušenj s terena. S pomočjo številnih kombinacij sistemov, ki jih omogočajo solarni sistemi De Dietrich, vam zagotavljamo uspešno rešitev situacije. 

Solarni sistemi De Dietrich vam zagotovijo:

 • Pripravo tople sanitarne vode
 • Podporo ogrevanju prostorov
 • Ogrevanje bazena

Multienergijski solarni sistem De Dietrich se enostavno vključi v celoten ogrevalni sistem. Pri obnovah in pri novogradnjah lahko solarni sistem povežete s pečjo na lesno biomaso, plin, olje ali toplotno črpalko. Na ta način lahko v primerjavi s starimi sistemi prihranite tudi do 40% energije.