Tuš kabine so zaradi praktičnosti nepogrešljiv element sodobnih kopalnic. Prostor za tuš se izbere skladno z interierjem, vašimi vsakodnevnimi potrebami in velikostjo kopalnice. Da prhanje ostane omejeno na tuš kabino, vam priskrbimo tudi najustreznejša tuš vrata, tuš zaslon ali tuš steno.

Tuš kabine
Tuš kabine
Tuš stene
Tuš stene
Paravani
Paravani

Material tuš kabine


Najbolj prodajane tuš kabine v naši ponudbi so steklene tuš kabine. Izdelane so iz transparentnega kaljenega stekla v različnih barvah in motivih. Del tuš kabine so tudi profili, ki dodajajo prestiž steklu okoli tuš kadi. Profili so dobavljivi v kromirani sijaj ali mat izvedbi. 

Kupci ostajajo zvesti tudi kabinam iz plastičnih mas, v zadnjem času pa so v ospredju še tuš kabine z nano premazi, ki zapolnijo vse pore na površini. Tako vam že pri minimalnem vzdrževanju zagotavljajo brezhibno čistočo. Nadgradnjo predstavlja tehnologija obdelave tuš kabin, saj je samo steklo kabine tovarniško obdelano za hitro drsenje vodnih kapljic z minimalnim ali ničelnim nalaganjem vodnega kamna.

Steklena tuš kabina ob roza steni

Izbira tuš kabine glede na prostor


Če je vaša kopalnica majhna, izberite pregibno tuš kabino, saj boste tako tuš zaslon lažje uskladili z ostalimi elementi kopalniške opreme in pohištva. Idealna rešitev tuš kabin za majhne kopalnice so tudi drsna vrata. Z zlaganjem pregibnih stranic v tuš kabino ali zid ne boste zasedli veliko prostora, voda pa bo odtekla direktno v kad.


Tuš kabine so lahko tudi fiksne, pri čemer se v prostor za tuširanje vstopa skozi vrata, ki so del stranice. Če imate v kopalnici dovolj prostora izberite najbolj optimalni produkt iz linije tuš kabin. Tako bo vstop v prostor za prhanje sproščen, tuš stena pa še vedno dovolj velika, da bo zavarovala prostor pred pršenjem vode.


Tudi, če ste se zaradi udobja odločili za kopalniško kad, jo lahko dopolnite s svobodo tuširanja. Za kopalno kad s tuš kabino lahko namestite paravan, ki bo dovolil, da se kotiček v kadi lahko z drsno ali fiksno zaslonko spremeni v prijeten tuš.


Med ugodnješimi rešitvami tuš kabin so tudi tuš stene, ki so lahko fiksne ali drsne, kar je odvisno od velikosti prostora in vaših želja.

 

Walk in tuš - vstopite v odprto prho


Odprte prhe – walk in tuši - so najnovejši trend, ki se pojavlja predvsem v sodobnih in manjših kopalnicah, kjer se varčuje s prostorom. Razkošnejši modeli so stalnica velikih kopalniških prostorov. Dizajn kopalnice je danes velikokrat v domeni arhitektov, ki vam bodo nakazali smernice v notranjem oblikovanju, mi pa se bomo potrudili čimbolj približati vašim željam.


Walk in tuši predstavljajo odprt prostor za tuširanje brez tuš kabine ali kadi. Stene v odprtem tušu so obložene s keramičnimi ploščicami, med katerimi prevladujejo sodobni trendi stenskih ploščic ali sten. Vodne kapljice morajo nemoteno spolzeti s stene v talni odtok ali tuš kanaleto. Za slednje priporočamo čim manj stikov med ploščicami, ker s tem preprečite prodor vode za keramiko. Pozornost morate usmeriti tudi v pripravo tal, ki morajo biti pravilno hidroizolirana ter pod ustreznim naklonom. 


Vsekakor je walk in tuš mikaven, trendovski in praktičen za uporabo, a če ni primerno zgrajen, bo vaši kopalnici naredil več škode kot koristi. Zato zaupajte njegovo načrtovanje in izgradnjo strokovnjakom, pred tem pa se posvetujte s sodelavci v naših prodajno-razstavnih kopalniških salonih. Naši svetovalci vam bodo znali svetovati tudi pravilno izbiro tuš stene, ki bo razmejila kopalnico od prostora za prhanje.

Bel stol ob stekleni tuš kabini v temni kopalnici