Filter izdelkov

Zagotovljena pomoč pri nakupu
in Veto Group garancija zadovoljstva!

Niste prepričani, katero opremo za kopalnico bi izbrali? Stopite v kontakt z nami in z veseljem bomo poiskali najboljšo rešitev za vas. Pri nas se lahko naročite tudi na brezplačen 3D izris kopalnice. Naše kvalitete:

 • Strokovna ekipa 
 • Dolgoletne izkušnje s področja opremljanja kopalnic 
 • Visoko kakovostna ponudba najboljših znamk
 • Svetovanje, prilagojeno vašim življenjskim potrebam

Pester izbor WC školjk

Ljudje preživimo veliko časa v toaletnih prostorih, zato ne moremo mimo postanka pri izbiri WC školjke. Keramične WC školjke so nepogrešljiv del ambienta in se morajo v njega maksimalno vključevati. Bodisi samostoječe, viseče ali monobloki, tradicionalnih enostavnih ali modernih oblik – vse to najdemo v ponudbi našega prodajnega programa.  

Pomembno je, da je školjka ergonomsko udobna, k čemer pripomore pravilna višina ter izbira prilagajoče WC deske. Drugi izredno pomemben moment pri odločanju pa je higienski vidik WC školjke. Razvoj sodobnih WC školjk daje velik poudarek na sistemu splakovanja ter posledično na visokih higienskih standardih, ki jih lahko dosežete samo z izbiro prave WC školjke.

Ne prepustite izbiro WC školjke naključju

Rimless ali brezrobne WC školjke so najnovejši trendi, ki jih ni vredno prezreti. Umazanija, ki se je v klasičnih WC školjkah nabirala pod robom, je sedaj preteklost. Vprašajte naše svetovalce in pokazali vam bodo zadnje modele, ki so na voljo v naši prodaji.

Notranje oblikovanje je danes poseglo tudi na področje sanitarne keramike, zato ne prepustite izbire WC školjke naključju. Marsikateri kupec danes prepusti presojo o notranjem opremljanju prostora izbranemu arhitektu.

V ponudbi so tudi WC školjke za gibalno ovirane osebe. Školjke so višje in ponujajo ustrezno ergonomijo ter udobje sedenja invalidom in starejšim osebam.

V naših razstavnih prostorih vam ponujamo veliko izbiro WC školjk iz programa sanitarne keramike vodilnih svetovnih proizvajalcev. Dobavitelji so izbrani preudarno. Prisegamo na kakovost, tradicijo in sledenje najnovejšim smernicam. V naši ponudbi so priznana imena, kot so Ceramica Dolomite, Jika, Geberit, Catalano, Villeroy Boch, Laufen, Roca, Hatria, Arblu, Inker in slovenski Kolpa san.

Funkcionalnost WC školjke

WC školjke, kot ključni element vsake kopalnice ali stranišča, igrajo pomembno vlogo pri ohranjanju osebne higiene in udobja. Njihova zasnova in funkcionalnost se skozi zgodovino nenehno razvijata, da bi zadostili tako praktičnim kot estetskim zahtevam sodobnega življenjskega sloga.

Ena ključnih lastnosti WC školjk je učinkovito odvajanje in odstranjevanje odpadne vode in materiala. To je običajno doseženo z mehanizmom splakovanja, ki lahko variira od tradicionalnih ročnih mehanizmov do sodobnih sistemov s senzorji ali dvonivojskim splakovanjem, ki omogočajo varčevanje z vodo.

Poleg svoje osnovne funkcije morajo WC školjke zagotavljati tudi higieno in enostavno čiščenje. Materiali, iz katerih so izdelane, se običajno izberejo z namenom, da so enostavni za vzdrževanje in odporni proti madežem ter koroziji. Keramika je najpogostejši material, uporabljen za izdelavo WC školjk, saj je trpežna, vodoodporna in enostavna za čiščenje.

WC školjke  - estetski vpliv in dodatne funkcije

Poleg funkcionalnih lastnosti imajo lahko tudi estetski vpliv na celoten dizajn kopalnice. Oblikovalci kopalnic pogosto izbirajo med različnimi slogi in oblikami, ki se ujemajo z estetiko prostora. Klasične, minimalistične, vintage ali modernistične školjke so le nekaj primerov, ki omogočajo prilagajanje školjke k stilu kopalnice.

Nazadnje, napredne funkcije in dodatki, kot so integrirani sedeži s počasnim zapiranjem, vgrajeni deodoranti ali funkcije samočiščenja, ponujajo dodatno udobje in praktičnost uporabnikom.

WC školjke – številne izvedbe

WC školjka tvori osnovni, a ključni element vsakega sanitarnega sistema, ki prispeva k udobju, higieni in estetiki kopalniškega prostora. Poznamo vsaj:

 • Klasične viseče WC školjke. To so najbolj standardne WC školjke, ki se montirajo na steno in imajo običajno horizontalno splakovanje. So preproste, funkcionalne in se dobro prilagajajo večini kopalniških prostorov.
 • Samostoječe oz. talne WC školjke. Ta model školjke je nameščen na tla in je primeren za kopalnice, kjer ni mogoče ali zaželeno montirati WC školjke na steno.
 • Monoblok WC školjka: Monoblok WC školjka je vrsta WC školjke, kjer sta rezervoar in školjka združena v enem samem kosu. To pomeni, da so vsi ključni elementi, vključno z izpiralnim mehanizmom, integrirani v eni enoti. Gre za sistem, ki združuje funkcionalnost WC školjke s sodobnim dizajnom. Namesto tradicionalnega rezervoarja ima tank vgrajen v ozadje, kar omogoča čiste linije in estetsko privlačen videz.
 • Visoko učinkovite WC školjke. Te školjke so zasnovane za zmanjšanje porabe vode med splakovanjem, kar prispeva k varčevanju z vodo in zmanjšanju vpliva na okolje.
 • Kompaktne WC školjke. Ti modeli imajo krajšo školjko in rezervoar, zaradi česar so primerni za manjše kopalnice ali prostore, kjer je prostor omejen.
 • Hibridne WC školjke z vgrajenim bidejem. Poleg običajnega WC-ja imajo tudi vgrajeno bide funkcijo za dodatno higieno.
 • Rimless WC školjke. So WC školjke brez roba in so zasnovane tako, da nimajo notranjega roba. To pomeni, da je notranja površina školjke gladka in odprta, kar omogoča lažje čiščenje in boljšo higieno. Rimless WC školjke so običajno videti bolj elegantne in moderne od klasičnih WC školjk z robom.

To je le nekaj primerov različnih modelov WC školjk, ki so na voljo na trgu. Vsak model ponuja svoje edinstvene lastnosti in prednosti ter omogoča prilagajanje glede na potrebe in preference uporabnika ter oblikovanje kopalniškega prostora v skladu z želenim slogom.