Filter izdelkov

Ena naprava – štiri funkcije: ogrevanje, hlajenje, centralno prezračevanje in priprava tople sanitarne vode

Glavna značilnost in prednost kompaktne toplotne črpalke zrak-voda s prezračevalnim sistemom je učinkovito opravljanje do štirih različnih funkcij v eni napravi: ogrevanje prostorov, centralno prezračevanje, priprava tople sanitarne vode ter hlajenje prostorov v poletnih dneh. Gre za edinstveno tehnologijo in vrhunsko zasnovo kompaktnega multitalenta, ki deluje učinkovito in elegantno kot noben drug model. 

Zagotovljena pomoč pri nakupu
in Veto Group garancija zadovoljstva!

Niste prepričani, katerega od ogrevalnih sistemov bi izbrali? Stopite v kontakt z nami in z veseljem bomo poiskali najboljšo rešitev za vas. Pričakuje vas:

  • Strokovna ekipa 
  • Več kot 30 let izkušenj na področju ogrevanja in hlajenja
  • Visoko kakovostna ponudba najboljših znamk
  • Svetovanje, prilagojeno vašim življenjskim potrebam

 

 

Visoko učinkovita rešitev za: varčne, nove, nizkoenergijske, pasivne, nič energijske hiše in hiše prihodnosti 

Gradnja nove hiše je eden izmed pomembnejših življenjskih projektov, saj ustvarjamo dom svojih sanj. Eden najbolj zahtevnih izzivov pri gradnji in snovanju načrtov za sodobne nizkoenergijske, pasivne in nič energijske hiše je načrtovanje in vgradnja ustreznega ogrevanja, prezračevanja in hlajenja.

Nove hiše imajo kakovostno gradnjo, debelo izolacijo in večslojna okna, s čimer želite preprečiti toplotne izgube in ustvariti dom, ki ustreza najnovejšim energetskim standardom. A na drugi strani s tem preprečite naravno izmenjavo zraka, kar lahko povzroči nastanek vlage in plesni, v prostorih pa se nabira ogljikov dioksid. Ob neustreznem prezračevanju boste tako v svojem novem domu večino časa imeli slab zrak. Ogrevalno-prezračevalni sistem oz. kompaktna toplotna črpalka zrak-voda s prezračevanjem rešuje vse izzive novih gradenj in uporabniku zagotavlja popolno udobje v novi hiši.

Kompaktna toplotna črpalka zrak-voda s prezračevanjem je naprava, zasnovana predvsem za novogradnje oziroma za nizkoenergijske in pasivne hiše, velike do približno 240 kvadratnih metrov, ki imajo vgrajeno nizkotemperaturno ogrevanje do 35 stopinj Celzija. Z njeno vgradnjo boste v novi hiši zagotovo dosegli zdravo in prijetno bivalno klimo ter izjemno nizko porabo energije.

V celoti nameščena v hiši

Kompaktna naprava je nameščena v notranjosti hiše, kjer zavzame vsega 1,6 kvadratnega metra. Zunanja enota toplotne črpalke ne bo kazila podobe vašega vrta, saj zunaj ni naprave, to pa ugodno vpliva tudi na medsosedske odnose. Kompaktna naprava zrak zajema in izpihuje prek dovodnih oziroma odvodnih cevi, običajno napeljanih do rešetk na fasadi.  

Stiebel Eltron: »Tisti, ki ustvarjajo prihodnost, lahko že danes živijo jutri.«

Svetovno priznani nemški proizvajalec Stiebel Eltron že od leta 1924 razvija visoko učinkovite naprave in ostaja zavezan elektriki kot primarni energiji, ki se danes v vedno večji meri pridobiva iz obnovljivih virov. 

Stiebel Eltron je že konec prejšnjega tisočletja razvil tehnološko napreden sistem, ki je združil vse sisteme hišne tehnike v eni napravi: prezračevanje, ogrevanje, priprava tople sanitarne vode. Odlični odzivi uporabnikov po vsem svetu in nenehen razvoj naprave so privedli do današnje izpopolnjene naprave z  edinstveno tehnologijo. Z nakupom kompaktne toplotne črpalke zrak-voda s prezračevalnim sistemom boste zelo zadovoljni in že pripravljeni na jutrišnji dan. 

Kako delujejo kompaktne toplotne črpalke zrak voda s prezračevanjem?

Srce naprave predstavlja kompaktna toplotna črpalka zrak-voda, ki s pomočjo inteligentne uporabe inverterske tehnologije, ogreva hišo in tudi pri nizkih zunanjih temperaturah dosega visoke ogrevalne vrednosti. Sodoben centralni prezračevalni sistem ohranja visoko kakovost zraka in zadrži toploto v hiši. Izkoristi do 90 odstotkov toplote, ki bi se drugače izgubila skozi odprta okna. Del toplote zunanjega zraka se izkoristi za pripravo tople sanitarne vode, pri čemer 235-litrski grelnik sanitarne vode zadosti vsem potrebam tudi petčlanske družine. Naprava ima lahko vgrajeno tudi funkcijo energetsko učinkovitega hlajenja oz. pohlajevanja prostorov v hiši. Skrivnost visoke učinkovitosti in izjemno nizke porabe energije kompaktne toplotne črpalke zrak-voda s prezračevanjem je v medsebojnem sodelovanju in izkoriščanju vseh funkcij v napravi. 

Solarni sistem in fotovoltaika: dodatne funkcije in sistemske integracije 

Kompaktna toplotna črpalka zrak-voda s prezračevanjem se lahko kombinira s solarnim sistemom, s čimer se toploto solarne energije izkorišča za pripravo tople sanitarne vode in podporo ogrevanju objekta. Fotonapetostni sistemi pa pretvarjajo sončno energijo v električno. S temi kombinacijami dosežete edinstveno učinkovitost delovanje naprave, pa tudi neodvisnost od naraščajočih cen energije.