5 Fiver - član Veto Group

5 Fiver trgovina že od leta 1993 oskrbuje monterje in serviserje strojnih inštalacij s široko ponudbo izdelkov za ogrevanje, vodovod, hlajenje, prezračevanje ter sanitarno keramiko. Podjetje 5 Fiver je del največje povezane skupine zasebnih podjetij te panoge – skupine Veto Group.

Hkrati pri optimalni izbiri centralnega ogrevanja, hlajenja in prezračevanja, vam, končnemu uporabniku pomaga strokovni svetovalec, ki ponudi vam prilagojeno in celovito rešitev. Izbira za vaš dom ali podjetje bo tako lažja in manj stresna.

Priljubljeni prodajni programi

Toplotne črpalke
Peči na drva
Radiatorji

Potrebuje vaš sistem centralnega ogrevanja nadgradnjo? 

V blogu preverite vse informacije, ki jih morate vedeti pri prenovi vašega sistema ogrevanja in hlajenja. Spoznajte vse možnosti in najnovejše tehnologije za izboljšano udobje in ekonomično rabo energije.

Nudimo vam

Vsa ponudba na enem mestu

Odlični posamezni izdelki za široko paleto sistemskih rešitev

Brezplačno strokovno svetovanje

Z vašimi željami in našim znanjem skupaj do popolnega projekta

Strokovna pomoč pri vgradnji

Široka mreža zanesljivih in certificiranih izvajalcev

Zgodba Fiver

Podjetje je bilo ustanovljeno 1993, ko se sta se Vinko in Stanislava Frelih odločila, da pričneta svojo samostojno podjetniško pot. Že od same ustanovitve je bil program prodaja ogrevalne in sanitarne opreme. Začetki poslovanja so se odvijali doma z majhno pisarno in s skladiščem kar v garaži. Že v roku dobrega leta sta v vasi najela preurejen hlev in skladišče preselila na lokacijo ki je omogočala lažje ravnanje z blagom. Z rastjo podjetja so prostori kmalu postali  premajhni in nepraktični  (ločeni lokaciji, brez parkirnih mest in problem pri kamionski dostavi..). 

Zato sta v letu 1997 sprejela odločitev za nakup novih poslovnih in trgovinskih prostorov v Radovljici in najela skladiščne prostore v enem delu bivše tovarne Veriga v  Lescah. S tem so bili podani tudi pogoji za razširitev prodajnega programa tako na ponudbi ogrevalne in sanitarne opreme. Krog strank, predvsem inštalaterjev in vodovodarjev se je povečeval in so tudi ti prostori kmalu postali premajhni in zaradi dvojne lokacije nepraktični.  

V  letu 2000 je podjetje uspešno izlicitiralo in odkupilo celotni mizarski kompleks MIRA na Šercerjevi ulici v Radovljici. Stavbo je bilo potrebno v celoti prenoviti, saj so bili prostori namenjeni mizarski dejavnosti z vsemi stroji in opremo, katero je bilo potrebno nekako prodati in prostore preurediti v trgovino in skladišče. Trgovina in razstavni prostor s pripadajočimi pisarnami, garderobo, čajno kuhinjo in sanitarnimi prostori v pritličju merijo  400 m2, skladišča so razdeljena na glavni skladiščni  prostor in dva ločena skladiščna prostora v velikosti 1000 m2. Učinkovito je urejen tudi dostavni prostor za natovarjanje in raztovarjanje blaga. Lokacija razpolaga tudi z ustreznim številom parkirnih mest za stranke in zaposlene.

Podjetje je že kmalu po ustanovitvi začelo sodelovati tudi s podjetji iz iste branže, glavni akterji so bili Eltron Kranj, Vodoterm Radomlje in Tilia Novo mesto. Sodelovanje  je temeljijo na izmenjavi blaga in medsebojnem dogovoru glede pogojev do naših glavnih kupcev to je inštalaterjev in ostalih trgovin s katerimi smo v tistem času sodelovali. 5Fiver je zastopal določene domače proizvajalce, kjer je imel dobre prodajne pogoje in s tem omogočene pogajalske pozicije za izmenjavo blaga. Za blago predvsem iz uvoza in povsod tam kjer ni imel direktnih kontaktov s proizvajalci in zastopniki za določene blagovne skupine je bilo tako sodelovanje koristno za vse vpletene, ki nam je vsem skupaj omogočalo nadaljnji razvoj in rast vpletenih podjetij. 

Ker je tako sodelovanje med omenjenimi podjetji preraslo prvotno idejo, so se lastniki podjetij odločili vse skupaj nadgraditi in ustanoviti enotno podjetje s prostori in sedežem v Ljubljani. Tako je bilo v letu 2001 ustanovljeno podjetje VETO Veletrgovina s svojimi lastnimi prodajnimi in skladiščnimi prostori, katero opravlja vse nabavne in veleprodajne funkcije, ostale trgovine postanejo maloprodaje in skrbijo za trg na svoji lokaciji. S tem 5Fiver skrbi za maloprodajo obrtnikom in končnim kupcem na svojem lokalnem področju. Vse nabave iz omenjenih trgovin se tako združijo v VETU veletrgovini.

V nadaljevanju se Veto Veletrgovina reorganizira, lastnika VETA postaneta lastnika Eltron in Vodoterm, Tilia izstopi, 5Fiver postane pridruženi član kateremu se v nadaljevanju priključi Slada Celje in Megaterm Nova Gorica in v letu 2020 Meža Prevalje in Inhouse Beltinci.     

Danes je podjetje 5Fiver prepoznavno na področju ogrevalne in sanitarne opreme. V sodelovanju z pogodbenimi izvajalci tako lahko uredimo vse od projektne dokumentacije, svetovanja, dobave izbranega materiala, vgradnje, servis vgrajene opreme in garancijo na opremo in izvedbo.

 

NAŠA EKIPA

5 Fiver ekipa.

Spoznajte nas

VIZITKA PODJETJA

Kje se nahajamo, kdaj je trgovina odprta in kakšni so naši uradni podatki?

Več informacij

Stopite v stik z nami

lokacija

 

Naslov

 

5 FIVER, d.o.o.

Šercerjeva ulica 22,

4240 Radovljica

 

ura

 

Odpiralni čas

 

Ponedeljek – petek: 7.00 – 18 .00

Sobota: 7.00 – 12.00

Nedelja in prazniki: zaprto

envelope

 

Kontakt

 

t.: 059 072 950

t.: 059 072 951

t.: 041 611 445

e.: info@fiver.si