Radiatorji so najbolj pogosto uporabljena grelna telesa za prenos toplote v naših stavbah. Prostori se ogrevajo s pomočjo pojava konvekcije, ki omogoča prenos toplote z mesta z višjo temperaturo (ogrevalna voda oz. medij v radiatorju) na prostor z nižjo temperaturo (zrak v prostoru).

Moderni radiatorji: prepletanje tehnike in estetike 

Osnovni namen radiatorja je ogrevanje prostora in zagotovitev ugodne mikroklime. Radiator je zasnovan kot tehnični oz. funkcionalni element, ki nam zagotavlja udobje. Pa vendar je danes moderen radiator po obliki vse manj podoben delu sistema ogrevanja in vse bolj s svojo obliko postaja dekorativni element v našem bivanjskem prostoru.

Panelni radiatorji
Panelni radiatorji
Radiatorji z gladko sprednjo ploščo Linear
Radiatorji z gladko sprednjo ploščo Linear
Členasti radiatorji Multicolonna
Členasti radiatorji Multicolonna
Kopalniški radiatorji
Kopalniški radiatorji
Električni radiatorji
Električni radiatorji

15 let garancije na vse toplovodne radiatorje proizvajalca DL Radiators 

Izjemno kakovost in zanesljivost italijanskih radiatorjev potrjuje proizvajalec z neverjetno:

 • Brezplačno 15-letno garancijo na vse modele toplovodnih radiatorjev.
 • Brezplačno 5-letno garancijo na električne in kombinirane radiatorje, pri čemer na elektro grelec in ventilator velja 2-letna garancija.

Vloga radiatorjev v novih in starejših stavbah 

Starejše stavbe večinoma uporabljajo radiatorski sistem. Nemalokrat pa se uporabniki sprašujete kateri sistem izbrati po izvedeni energijski sanaciji stavbe ter pri prenovi ogrevalnega sistema. Prehod iz radiatorskega ogrevanja na talno ogrevanje zahteva poseg v tla. Za vgradnjo talnega ogrevanja je potrebna tudi zadostna višina tlakov. Projekt prehoda na talno ogrevanje se torej precej zaplete, upoštevati pa je potrebno še časovni in stroškovni vidik menjave. Na drugi strani pa je menjava obstoječih radiatorjev zelo preprosta, zato starejše stavbe za ogrevanje prostorov še vedno uporabljajo radiatorje. 

Novejše stavbe so energetsko manj potratne, kar jim omogoča vgradnjo talnega gretja in izkoriščanje vseh prednosti tega sistema. Tako danes praktično vse nove hiše za ogrevanje prostorov namesto radiatorjev vgrajujejo talno gretje. Ali so radiatorji prisotni v novih stavbah? Seveda. Tudi vam svetujemo, da sistem talnega ogrevanja dopolnite z vgradnjo varčnih kopalniških radiatorjev. Zaradi hitrejšega ogrevanja prostorov ter praktičnosti uporabe radiatorjev predvsem v kopalnici, je namreč kombinacija talnega gretja in radiatorjev najbolj optimalna in pogosta tudi v novih hišah.  

Kako pravilno izbrati radiator?

Pogosto se zdi, da je izbira radiatorjev zapleten postopek in težka odločitev. Vendar je z upoštevanjem nekaterih osnovnih zakonitosti in seveda vaših želja po toploti, udobju in estetiki odločitev dokaj preprosta. 

Pred nakupom radiatorja zato nujno preverite sledeče točke:

 • Kakšna je energijska učinkovitost vaše stavbe (novogradnja, energetsko obnovljena starejša stavba, energijsko potratna starejša stavba)
 • Kakšen je temperaturni režim ogrevanja (nizkotemperaturni ali visokotemperaturni režim)
 • Kakšna je kvadratura ogrevanja prostorov
 • Razpoložljiv prostor za namestitev radiatorja (globina, višina, širina) 
 • Lokacijo priključka radiatorja (klasični priključek iz strani, priključek iz tal, priključek iz stene, sredinski priključek…)

Izberite med poljubnimi radiatorji 

Toplovodni radiatorji

Nekateri jih poimenujejo radiatorji za centralno ogrevanje, saj se po teh radiatorjih pretaka ogrevalna voda, ki jo ogreva peč na centralno ogrevanje. Ti radiatorji so namenjeni za vgradnjo v vse prostore vaše stavbe, tudi za v kopalnico.

Električni radiatorji

Električni radiatorji se običajno namestijo v kopalnico, po njih pa se pretaka poseben medij oz. zmes različnih tekočin. Tovrstni kopalniški radiator ni priključen na centralni ogrevalni sistem

Kombinirani radiatorji

Pogosto se v kopalnice novih hiš namesti kombiniran radiator. Sodobna tehnologija vam omogoča običajno dva izdelka v enem, saj se stenski električni radiator združuje z ventilatorjem, ta pa zelo hitro segreje vašo kopalnico. 

Tanki radiatorji

Nabor tankih radiatorjev je pester - izberite tistega, ki izpolnjuje vse vaše tehnične, funkcionalne in estetske zahteve.

Varčni radiatorji za vse vrste stavb 

V naših prodajnih centrih lahko izbirate med izjemno pestro paleto radiatorjev, katere cilj je poiskati najboljše radiatorje za vašo stavbo. Moderni radiatorji učinkovito vpeljujejo tehnične, funkcionalne in estetske elemente in so primerni za vgradnjo v:

 • Hišo ali stanovanje
 • Pisarne
 • Hotel
 • Bolnišnice
 • Šole
 • Druge zasebne in javne objekte

Iščete najkakovostnejše pločevinaste radiatorje evropske proizvodnje? Priporočamo različne modele radiatorjev italijanskega proizvajalca DL Radiators. Slednji že od leta 1985 proizvaja radiatorje najvišje kakovosti. Radiatorji iz certificiranega in kakovostnega nerjavečega jekla se danes proizvajajo v dveh najsodobnejših proizvodnih linijah v Italiji. 

Vizualni izgled radiatorjev je vaša odločitev 

Vaš način življenja, arhitektura stavbe, izbran stil notranje opreme (retro, minimalistični, sodobni, skandinavski itd…) ter seveda finančne zmožnosti vplivajo na vašo izbiro radiatorjev.

Izbirate med številnimi dizajni toplovodnih radiatorjev kot so npr:

 • Panelni radiatorji oz. klasični rebrasti radiatorji 
 • Linear radiatorji z gladko sprednjo ploščo
 • Multicolonna členasti radiatorji
 • Kopalniški toplovodni radiatorji

V kolikor stavbo ogrevate s talnim gretjem ali nimate centralnega ogrevanja stavbe (npr. vikend) svetujemo vgradnjo električnih radiatorjev ali namestitev kombiniranega radiatorja. Na voljo je pestra izbira električnih radiatorjev raznoraznih dizajnov, ki zagotavljajo prijetno toploto vašemu prostoru, obenem pa sušijo brisače in druga oblačila.

TUKAJ prelistajte prospekt vseh radiatorjev znamke DL RADIATORS.

Barvni radiator? Zakaj pa ne!

Izberite poljubno barvo in teksturo vaših radiatorjev! Bela barva (RAL 9016) je standardna barva radiatorjev in je cenovno ugodnejša od barvnih radiatorjev. Barvni radiatorji so dobavljivi po naročilu. 

Zagotovljena pomoč pri
nakupu in Veto Group garancija zadovoljstva!

Niste prepričani, katerega od radiatorjev bi izbrali? Stopite v kontakt z nami in z veseljem bomo poiskali najboljšo rešitev za vas. Pričakuje vas:

 • Strokovna ekipa 
 • Več kot 30 let izkušenj na področju ogrevanja in hlajenja
 • Visoko kakovostna ponudba najboljših znamk
 • Svetovanje, prilagojeno vašim življenjskim potrebam