Kotel na pelete BioWIN 2 Touch

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Gorilnik iz nerjavnega jekla

Nepremagljiv v udobju, varčen, varen in zanesljiv peletni kotel

Nepremagljiv v udobju, izjemno varčen, varen in zanesljiv kotel na pelete BioWIN 2 namenjen za centralno ogrevanje eno- in več družinskih hiš.

 

Bolj udobno ne gre

 

Peletni kotel, ki potrebuje vsega 1,5 m2 površine in je primeren za postavitev tudi v majhne odprtine. S hrbtno stranjo se namreč lahko celo dotika stene, ob straneh pa potrebuje vsega 3 cm prostora. Ker ne potrebuje hranilnika ogrevalne vode, še dodatno prihranite pri prostoru, denarju in energiji.


Kotel na pelete BioWIN 2 sam skrbi za svojo čistočo. Inovativni čistilni mehanizmi opravijo skoraj vsa potrebna čiščenja. Zahvaljujoč patentirani protismerni premični rešetki za pepel, se v gorilniku ne nabirajo ostanki izgoretih peletov. Ker kotel pelete tudi maksimalno izkoristi, pri gorenju ostaja zelo malo pepela. Ta se nabira v XXL posodi za pepel na kolesih, ki je tako prostorna, da jo je v povprečju potrebno prazniti le enkrat na leto!


BioWIN 2 je edini kotel na pelete, ki mu zadošča, da se redna servisno-vzdrževalna dela opravijo zgolj vsake 2 leti oz. najkasneje po porabi 16 ton peletov.

                  

Najnovejša tehnična spoznanja!


Tisočkrat preverjena in že večkrat nagrajena tehnologija ogrevanja na pelete zagotavlja visoko zanesljivost in varčnost kotla. Patentirani mehanizem vžiga se sproži popolnoma neslišno, je neverjetno robusten in ne potrebuje vzdrževanja. Visokokakovostni gorilnik iz legiranega jeklaz nizko prašno tehnologijo »LowDust« tudi pri delnih obremenitvah skrbi za najmanjše količine emisij in najbolj učinkovito izgorevanje tudi v območjih manjših moči. Na obrabo neobčutljiva termosonda skrbi za natančno uravnavanje izgorevanja s Termocontrol nadzorom. Neposredno na kotel nameščena sodobna upravljalna enota InfoWIN, pa s čitljivimi in jasnimi sporočili poroča o obratovanju kotla. Skratka kotel, ki prepriča v vseh detajlih.                                                      

 


 

 

 

Za vsako hišo njej primerno skladiščenje ter dovajanje pelet


Windhager ima pripravljenih množico alternativnih rešitev za skladišče peletov z namenom, da bo le to resnično narejeno po meri vaše hiše! Možnosti je veliko, od zidanega skladišča, do rezervoarja iz jeklene pločevine, rezervoarja iz platna ali pa tudi podzemnega rezervoarja.


Sistem dovajanja pelet je popolnoma avtomatsko ter omogoča izjemno tekoč transport peletov do kotla BioWIN 2. Izbirate lahko celo med tremi, popolnoma avtomatskimi izvedbami kombinacije sesalnih sond: z 1 sondo, s 3 sondami ali z 8 sondami. Slednja edinstvena rešitev ponuja še dodatne prihranke pri prostoru, času in denarju, predvsem pa je varna, fleksibilna in ne potrebuje nobenega vzdrževanja.

 


 

Udobje po meri


Glede na vaše želje po udobju lahko izbirate med 6 razredi udobja: Klassik, Exklusiv – S, Klassik-L, Exklusiv – SL, Premium in Exklusiv ponujajo vsaki stranki to, kar potrebuje.


Sami se lahko odločate ali bi kotel na pelete raje polnili ročno ali s popolnoma avtomatskim sistemom. Za ročno polnjenje sta na voljo tako dnevni kot tedenski zalogovnik peletov. BioWIN 2 Exklusiv med vsemi ponuja največje udobje: skoraj vse opravi popolnoma sam, le enkrat na leto morate izprazniti posodo za pepel. Torej ko BioWIN 2 enkrat vklopite, ste svoje opravili, saj za vse drugo poskrbijo inovativni avtomatski sistemi.

 


  

Tehnični podatki

 

Model
 
BioWIN 102
BioWIN 152
BioWIN 212
BioWIN 262
Nominalna toplotna moč
kW
3,0 – 9,9
4,3 – 15,0
6,3 – 21,0
7,6 – 25,9

Stopnja učinkovitosti pri nom.obremenitvi

%
94,4
93,8
93,9
93,9

Prostornina zalogovnika pelet (Klassik,Exklusiv-S, Klassik-L, Exklusiv-SL)

kg
107/200
 
 

Mere - kotel (š × g × v)

mm
767 × 812 × 1.286
Premer priključka za dimnik
mm
130

Poraba električne moči – nominalnaobremenitev

W
46
58
100
110
Poraba električne moči  (delna/nominalna obremenitev)
W
16/28
18/33
20/41
21/48
Video

ČLANI VETO SKUPINE & PRODAJNA MESTA: