Kako ukrepati ob poplavljeni kurilnici?

Kako ukrepati ob poplavljeni kurilnici?

KAKO UKREPATI OB POPLAVLJENI KURILNICI?

Vodna ujma ni prizanašala in mnogo slovenskih domov bo zaradi nedavne naravne katastrofe ostalo zaznamovanih za vedno. 

Vdori vode v nižje ležeče prostore objektov so v večini prizadeli tudi vitalne hišne sisteme, kot so kotlovnice. Prihaja čas, ko se bo po prvih sanacijah škode, pričela faza pregleda stanja na ogrevalnih, hladilnih, prezračevalnih in vodovodnih sistemih v objektu. 

Svetujemo vam, da natančnejši pregled opravite z usposobljenimi strokovnjaki. Za sanacijo tako zahtevnih poškodb je potreben profesionalni pristop in pravilni izbor materiala. Želimo vam stati ob strani.
Naši tehnični svetovalci so vam na voljo na svetovanje@veto.si oz. vsak delovni dan v najbližji trgovini skupine Veto Group, ki se nahajajo tudi v vaši bližini:

Skupaj bomo preverili stanje naprave. Priporočili vam bomo obisk enega od naših serviserjev, ki ima ustrezno znanje za pregled poškodovanega hišnega sistema.

KAJ V PRVEM KORAKU LAHKO STORITE SAMI? 

V tehnično sobo / kotlovnico vstopajte samo, ko bo le-to varno.

  • Izklopite dovod elektrike na vseh napravah.
  • Očistite kotlovnico in omogočite dostop do naprave.
  • Odprite ohišje naprave in omogočite odtok vode iz naprave. 
  • Preverite posamezne dele naprave: elektronske dele zunanje in notranje enote, ventilator, črpalko, motorne pogone, odvode zraka, … 
  • Dokumentirajte/fotografirajte obstoječe stanje. Fotografije bodo v pomoč za diagnozo stanja na daljavo ter pri kasnejšem uveljavljanju škodnih zahtevkov.
  • Pokličite vašega serviserja, ali mu pošljite SMS. Posredujte mu posnetke stanja in se dogovorite za obisk.
  • V slučaju, da serviserja ne dobite, prijavite poškodbo na napravi v Veto Group tehnično službo na mail servis@veto.si. Pri prijavi priložite sliko sive tipske nalepke vaše naprave (plinski kotli imajo tipsko nalepko pri dimnem priključku pod stropom).
  • Počakajte na obisk serviserja. Zaradi pričakovanega večjega obsega del bodo vsi naši serviserji na terenu in vas bodo obiskali v najkrajšem možnem času.
  • Poplavljanje naprave ne zaganjajte sami. Možnost električnega udara – smrtno nevarno! 
  • V kolikor je vaša naprava nepopravljivo poškodovana ali je bila v ujmi odplavljena, nas pokličite in našli bomo najustreznejšo rešitev za vas.

Skupaj z našimi proizvajalci ogrevalnih / hladilnih / prezračevalnih in ostalih hišnih sistemov vam bomo priskočili na pomoč, da boste kmalu zaživeli lepše življenje.

Z vami,

Ekipa Veto Group