Nizkoenergijska hiša v Kranju

Nizkoenergijska montažna hiša, Kranj

Nizkoenergijska hiša ima vgrajeno kompaktno toplotno črpalko zrak / voda s centralnim prezračevalnim sistemom in 5 funkcijami delovanja: ogrevanje, prezračevanje, hlajenje, priprava tople sanitarne vode ter solarni sistem za pripravo TSV ter podporo ogrevanju.

 

OSNOVNI PODATKI:

Vgrajen sistem:  

Kompaktna toplotna črpalka zrak / voda s centralnim prezračevalnim sistemom Stiebel Eltron LWZ 304/404 SOL Set
Leto vgradnje sistema: 2012
Bivalna površina: 240 m²
Število oseb, ki biva v hiši: 4
Način ogrevanja: Talno ogrevanje
Nastavljena temperatura: Zima: 22,5˚C  Poletje: 24 ˚C

 

LETNA PORABA:

Poraba za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje ter pripravo tople sanitarne vode za 4 družinske člane v štiri letnem obdobju 2013-2017 je bila 19.189 kWh. Ob predpostavki cene kWh 0,10 eur, znaša v povprečju 479 evrov na leto.

Izjava uporabnika:

»Med gradnjo montažne nizkoenergijske hiše so mi vsi povprek svetovali vgradnjo toplotne črpalke ter prezračevalnega sistema. Po premisleku sem se odločil za oboje. Hiša je postavljena na majhni parceli in ko smo preko zadovoljnih uporabnikov slišali za sistem Stiebel Eltron LWZ 404 Sol set, je bila rešitev jasna. Navdušilo me je dejstvo, da zunanje enote sploh ni, torej naprava stoji v hiši in v enem ohišju združuje vse za pripravo tople vode ter ogrevanje, hlajenje in prezračevanje hiše.

Po dobrih štirih letih bivanja v hiši ocenjujem, da je bila odločitev o vgradnji sistema Stiebel Eltron več kot odlična! Stroški za pripravo tople vode, ogrevanje, hlajenje in prezračevanje celotne hiše so smešno nizki, bivanje v hiši pa je resnično prijetno.

Delovanje naše naprave bi lahko primerjal tudi s sodniki pri športu. Najboljših na tekmi sploh ne opazimo. Glede na natrpan urnik našega vsakdana, je še toliko bolj pomembno, da se z ogrevalno-prezračevalnim sistemom ni treba ukvarjati, ker vse leto deluje brezhibno.«

BREZPLAČNO STROKOVNO SVETOVANJE!

Niste prepričani, katerega od ogrevalnih sistemov bi izbrali? Stopite v kontakt z nami in z veseljem bomo poiskali najboljšo rešitev za vas. Pričakuje vas:

  • Strokovna ekipa
  • Več kot 30 let izkušenj na področju ogrevanja in hlajenja
  • Visoko kakovostna ponudba najboljših znamk
  • Svetovanje, prilagojeno zahtevam vašega objekta