Nizkoenergijska montažna hiša, Kranj

Nizkoenergijska montažna hiša, Kranj

Nizkoenergijska montažna hiša s 240 m² površine ima vgrajeno kompaktno toplotno črpalko zrak - voda s prezračevalnim sistemom, ki energetsko učinkovito poskrbi za 5 funkcij: ogrevanje, pohlajevanje, centralno prezračevanje, pripravo tople sanitarne vode ter izkoriščanje solarnega sistema za pripravo TSV ter podporo ogrevanju.

 

OSNOVNI PODATKI:

Vgrajen sistem:

Kompaktna toplotna črpalka zrak - voda s prezračevalnim sistemom Stiebel Eltron LWZ 404 SOL Set

Leto izgradnje hiše: 2012
Leto vgradnje sistema: 2012
Bivalna površina: 240 m²
Površina ogrevanja, pohlajevanja 220 m²
Število oseb, ki biva v hiši: 4
Način ogrevanja: Talno ogrevanje in pohlajevanje
Kopalniški radiator 
Nastavljena temperatura v hiši: Zima: 22,5˚C    Poletje: 24 ˚C

 

LETNA PORABA:

Poraba električne energije v obdobju 2012-2023 za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje in pripravo tople sanitarne vode za štiričlansko družino je znašala 68.421 kWh, kar povprečno pomeni 5.700 kWh na leto.

 

Izjava uporabnika:

»Med gradnjo montažne nizkoenergijske hiše so mi vsi povprek svetovali vgradnjo toplotne črpalke ter prezračevalnega sistema. Po premisleku sem se odločil za oboje. Hiša je postavljena na majhni parceli in ko smo preko zadovoljnih uporabnikov slišali za sistem Stiebel Eltron LWZ 404 Sol Set, je bila rešitev hitro na dlani. Navdušilo me je dejstvo, da zunanje enote sploh ni, torej naprava stoji v hiši in v enem ohišju združuje vse za pripravo tople vode ter ogrevanje, hlajenje in prezračevanje hiše.

Po dobrih 11 letih bivanja v hiši ocenjujem, da je bila odločitev o vgradnji sistema Stiebel Eltron več kot odlična! Naprava vsa leta deluje brezhibno, s kurilnico nimamo nič dela, razen 1× letnega naročila servisa, ki ga opravi pooblaščen serviser. Stroški za pripravo tople vode, ogrevanje, hlajenje in prezračevanje celotne hiše so smešno nizki, bivanje v hiši pa je resnično prijetno.

Delovanje naše naprave bi lahko primerjal tudi s sodniki pri športu. Najboljših na tekmi sploh ne opazimo. Glede na natrpan urnik našega vsakdana, je še toliko bolj pomembno, da se z ogrevalno-prezračevalnim sistemom ni treba ukvarjati, ker vse leto deluje brezhibno.«

BREZPLAČNO STROKOVNO SVETOVANJE!

Niste prepričani, katerega od ogrevalnih sistemov bi izbrali? Stopite v kontakt z nami in z veseljem bomo poiskali najboljšo rešitev za vas. Pričakuje vas:

  • Strokovna ekipa
  • Več kot 30 let izkušenj na področju ogrevanja in hlajenja
  • Visoko kakovostna ponudba najboljših znamk
  • Svetovanje, prilagojeno zahtevam vašega objekta