Nizkoenergijska montažna hiša, Ljubljana

Nizkoenergijska montažna hiša, Ljubljana

Nizkoenergijska montažna hiša ima vgrajeno kompaktno toplotno črpalko zrak - voda s prezračevalnim sistemom, ki energetsko učinkovito poskrbi za 5 funkcij: ogrevanje, pohlajevanje, centralno prezračevanje, pripravo tople sanitarne vode ter izkoriščanje solarnega sistema za pripravo TSV ter podporo ogrevanju.

 

OSNOVNI PODATKI: 

Vgrajen sistem:

Kompaktna toplotna črpalka zrak - voda s prezračevalnim sistemom Stiebel Eltron LWZ 404 SOL Set

Leto izgradnje hiše: 2011
Leto vgradnje sistema: 2011
Bivalna površina: 215 m²
Površina ogrevanja, pohlajevanja 170 m²
Število oseb, ki biva v hiši: 4
Način ogrevanja: Talno ogrevanje in pohlajevanje
Nastavljena temperatura v hiši: Zima: 23˚C    Poletje: 25 ˚C

 

LETNA PORABA:

Letna poraba za ogrevanje, pohlajevanje, prezračevanje ter pripravo tople sanitarne vode za 4 družinske člane v letu 2012 je znašala 3.590 kWh.

 

Izjava uporabnika:

»Pri gradnji nove hiše smo razmišljali o prijetnem življenjskem okolju in majhni porabi energije, zato smo že od vsega začetka imeli v mislih toplotno črpalko. Želeli smo si tudi gretja vode s pomočjo sonca in prezračevanja z rekuperacijo toplote. Stiebel Eltron LWZ 404 SOL Set ima to vse v enem.

Ker se hiša nahaja v strnjenem naselju in na majhni parceli, nas je skrbelo kako bo s hrupom zunanje enote toplotne črpalke. No, pri tej napravi te težave ni, saj Stiebel Eltron LWZ 404 SOL Set zunanje enote nima, vse je v enem kosu in jo odlikuje zares tiho in varčno delovanje. Hiša nima dimnika, zato je bila gradnja cenejša, tehnični prostor, kjer je naprava pa je zelo majhen, popolnoma čist in brez neprijetnih  vonjav po energentih, ki smo jih vajeni v klasičnih kurilnicah. Celotna naprava tudi lepo izgleda, je kompaktna in je pravzaprav kot velika hladilna omara.

Izkušnje z vgrajenim sistemom po dveh zimah so odlične, poraba energije na letnem nivoju je zelo nizka, upravljanje je enostavno, temperatura je tako rekoč konstantna, hiše dodatno skoraj ne zračimo, saj prezračevanje opravi svoje. Velja omeniti, da pozimi hišo zaradi sušilnega efekta rekuperacije dodatno vlažimo in sicer tam nekje do 45% relativne vlage.

Z napravo smo zelo zadovoljni in bi se še enkrat odločili enako. Bivanje v novi hiši je zelo prijetno, naprava pa družini nudi občutek varnosti in udobja ne glede na zunanje vremenske razmere.«

BREZPLAČNO STROKOVNO SVETOVANJE!

Niste prepričani, katerega od ogrevalnih sistemov bi izbrali? Stopite v kontakt z nami in z veseljem bomo poiskali najboljšo rešitev za vas. Pričakuje vas:

  • Strokovna ekipa
  • Več kot 30 let izkušenj na področju ogrevanja in hlajenja
  • Visoko kakovostna ponudba najboljših znamk
  • Svetovanje, prilagojeno zahtevam vašega objekta