Sprememba pri subvencijah Eko sklada za občino Celje

Sprememba pri subvencijah Eko sklada za občino Celje

Sprememba pri subvencijah Eko sklada za občino Celje

S 1. aprilom 2023 se spreminjajo subvencije Eko sklada za prebivalce Celja. Do 1. aprila je občina Celje namreč imela sprejet Odlok o načrtu za kakovost zraka, saj je bila kakovost zraka na tem območju slabša kot drugod po Sloveniji. Posledično so imeli prebivalci malenkost drugačne pogoje pri pridobivanju subvencij za nove naložbe rabe obnovljivih virov energije in večje energijske učinkovitosti stanovanjskih stavb.

V Celju se je kakovost zraka v zadnjih letih izboljšala, saj dovoljeno letno število preseganj dnevne mejne vrednosti onesnaževal z delci PM10 več ni bilo preseženo, zato je vlada nedavno sprejela odlok o odpravi odloka o načrtu kakovosti zraka.

Gospodinjstva, ki so bila do zdaj upravičena do višjih spodbud, od 1. aprila naprej ne bodo več. Za gospodinjstva, ki do zdaj niso bila upravičena do spodbud, pa omejitve ne veljajo več. 

Višine subvencij Eko sklada za posamezne ukrepe se s 1. aprilom 2023 torej poenotijo za celotno Slovenijo. Kolikšne so te subvencije, ki jih opredeljuje Javni poziv 99SUB-OB22, preverite TUKAJ.

Koristne povezave

  1. Več informacij o subvencijah Eko sklada pridobite TUKAJ.
  2. Povezava do obvestila o novem javnem pozivu 99SUB-OB22 se nahaja TUKAJ.
  3. Povezava do javnega poziva 99SUB-OB22 ter seznamov naprav, ki izpolnjujejo pogoje za dodelitev subvencije Eko sklada se nahaja TUKAJ.

Potrebujete nasvet strokovnjaka?

Naši svetovalci so vam na voljo za vaša vprašanja.