DE DIETRICH kondenzacijska peč na olje Essencio Condens

Proizvajalec: DE DIETRICH Šifra izdelka: 10129752 7730672

ESSENCIO CONDENS Talna kondenzacijska peč na olje Essencio Condens (22 kW, 32 kW, 40 kW in 50 kW)

 • Kondenzacijska peč na olje za ogrevanje prostorov in pripravo tople sanitarne vode
 • Tovarniško vgrajen EcoNox gorilnik pod protihrupnim pokrovom sprošča nizke emisije Nox in CO
 • Sodobna oblika in kompaktna dimenzija oljnega kotla
 • Najzmogljivejše in tiho delovanje oljne peči
 • Oljna peč skladna z ErP direktivo
 • Izkoristek pri 30% obremenitvi: 102,7%
 • Keramični prenosnik dimni plini / voda z izjemno toplotno prevodnostjo, ki je odporen na kisle snovi v dimnih plinih
 • Toplotni prenosnik iz evtektične sive litine zagotavlja visoko odpornost na temperaturne obremenitve in velik prenos toplote
 • Trivlečni princip odvoda dimnih plinov zagotavlja optimalno delovanje
 • Na voljo v kombinaciji s 110 ali 160 litrskim grelnikom tople sanitarne vode nameščenim pod oljno pečjo
 • Napreden ter uporabniku prijazen upravljalnik E-Pilot
 • Možnost upravljanja oljnega kotla na daljavo, preko aplikacije na pametnem telefonu in preko sobnega termostata Smart TC
 • Priloženo zunanje tipalo za še bolj energetsko varčno delovanje peči
 • Peč zagotavlja najvišje udobje bivanja
 • Vrhunska kvaliteta
 • 5 - let garancije na litoželezni del kotla
Model D/Š/V (mm) Energetska učinkovitost
ESSENCIO CONDENS
1060 / 600 / 840
Energetska učinkovitost Ogrevanje prostorov
Energetska učinkovitost Priprava tople sanitarne vode

Visoko zmogljiv kondenzacijski oljni kotel 

 

Talna kondenzacijska peč na olje Essencio Condens zagotavlja najvišje udobje pri ogrevanju in sanitarni vodi. Kondenzacijska tehnologija ter najkakovostnejši vgrajeni elementi optimizirajo porabo, zagotavljajo visoke izkoristke (do 102,7%) in omogočajo prihranek energije.

Kotel na olje Essencio Condens je rezultat De Dietrichovih bogatih izkušenj in stalnega razvoja na področju ogrevalne tehnike. Naprava vam zagotavlja maksimalno udobje, zaradi zelo tihega delovanja pa je še posebej diskretna. Med njene ključne prednosti lahko navedemo tudi zelo kompaktno zasnovo, kar omogoča hitro in enostavno vgradnjo v še takomajhen prostor.  

S spoštovanjem do okolja


Kondenzacijski oljni kotel Essencio Condens ima vgrajen EcoNox gorilnik in sprošča nizke emisije dušikovega oksida in CO2 ter s pomočjo sistema DUO-PRESS omogoča čisto izgorevanje in izjemno stabilnost plamena. Na ta način oljni kotel ustreza najzahtevnejšim ekološkim standardom, saj z nizko porabo goriva in nizkimi emisijami onesneževal postane ekološko odgovoren do okolja in predstavlja sprejemljivo možnost za prehod v nizkoogljično družbo prihodnosti. Ta model kotla je zasnovan tudi na način, da ga je mogoče uporabljati tudi z biogorivi. 

 

 

Prilagojena rešitev: 3 modeli kondenzacijskega oljnega kotla


Glede na vaše potrebe po ogrevanju in topli sanitarni vodi, lahko izbirate med tremi modeli oljne peči Essencio Condens:

 1. Essencio Condens kotel na olje namenjen le za ogrevanje prostorov
  Ta model je namenjen le za ogrevanje prostorov, toplo sanitarno vodo pa se pripravi s poljubno izbranim grelnikom sanitarne vode. Na voljo je v štirih močeh: 22 kW, 32 kW, 40 kW in 50 kW.
 2. Essencio Condens kotel na olje z grelnikom sanitarne vode prostornine 110 litrov
  Ta različica je namenjena za ogrevanje prostorov in pripravo tople sanitarne vode z akumulacijskim emajliranim grelnikom prostornine 110 litrov, ki se namesti neposredno pod pečjo. Grelnik iz jeklene pločevine s posebnim emajlom, ki ščiti notranji del grelnika ima tudi kakovostno toplotno izolacijo za minimalno izgubo toplote. Magnezijeva anoda zagotavlja varovanje grelnika pred korozijo ter skrbi za  dolgotrajno obstojnost grelnika. Kotel poskrbi za takojšnjo in zadostno količino tople vode kadarkoli jo potrebujete.
 3. Essencio Condens kotel na olje z grelnikom sanitarne vode prostornine 160 litrov
  Ta različica je namenjena za ogrevanje prostorov in pripravo tople sanitarne vode z akumulacijskim emajliranim grelnikom prostornine 160 litrov, ki se namesti neposredno pod pečjo. Grelnik iz jeklene pločevine s posebnim emajlom, ki ščiti notranji del grelnika ima tudi kakovostno toplotno izolacijo za minimalno izgubo toplote. Magnezijeva anoda zagotavlja varovanje grelnika pred korozijo ter skrbi za  dolgotrajno obstojnost grelnika. Kotel poskrbi za takojšnjo in zadostno količino tople vode kadarkoli jo potrebujete.

 

Napredno upravljanje in 100% povezljivost

 

Praktična nadzorna plošča E-Pilot z osvetljenim zaslonom in besedilom v slovenskem jeziku je nameščena na samem kotlu in v kombinaciji z zunanjim tipalom, omogoča napredno upravljanje celotnega sistema. S tem zagotavlja zahtevano toplotno udobje v celotnem domu in hkrati varčuje z energijo.

Kondenzacijska peč na olje je združljiva s sobnim termostatom Smart TC, ki skupaj z aplikacijo na pametnem telefonu omogoča upravljanje vaše naprave na daljavo. 

5 letna garancija na litoželezni del kotla 

 

Uspeh podjetja De Dietrich že preko tri stoletja temelji na treh ključnih vrednotah: kakovosti, zanesljivosti in trajnosti. 

Preverjeno kakovost plinske peči Essencio francoski proizvajalec potrjuje s 5 letno garancijo na litoželezni del peči. 5 let garancije je namenjenih za vašo dodatno brezskrbnost in varno investicijo v vaš ogrevalni sistem.