Večstanovanjski objekt Vila Domi, Kranj

Stanovanjski objekt Vila Domi, Kranj

Vsako stanovanje se, povsem neodvisno od drugih stanovanj, ogreva, hladi ter ima toplo sanitarno vodo pripravljeno s pomočjo De Dietrich toplotne črpalke. Toplotna črpalka imenovana HP Inverter je tipa zrak/voda kar pomeni izkoriščanje brezplačne energije iz zraka oz. uporabo obnovljivih virov energije, posledično pa nizke stroške ogrevanja, varovanje okolja, preprosto ter varno uporabo (brez vonja, umazanije, prahu in ognja v kotlovnici). 

V posameznih prostorih stanovanja so še dodatno vgrajeni sobni termostati, s katerimi je mogoče prilagoditi želeno temperaturo sobe. Za povečanje udobja v kopalnici je vgrajen kopalniški radiator. Za ugodno bivalno klimo v poletnem času, pa poleg talnega hlajenja poskrbijo vgrajeni stenski konvektorji, ki lahko aktivno hladijo prostore stanovanj. Vgrajen 300 - litrski hranilnik tople sanitarne vode omogoča komfortno uporabo tople sanitarne vode. 

V stanovanja je vgrajen sistem prezračevanja nemškega proizvajalca Stiebel Eltron, ki na energetsko učinkovit način zagotavlja v prostorih zmeraj čist in svež zrak. Umazan zrak, poln prašnih delcev, neprijetnih vonjav, CO2 ter vlage se odvaja iz kopalnic, kuhinje in drugih umazanih prostorov. V bivalne prostore pa se preko filtra dovaja svež in topel zrak iz okolice. Centralna prezračevalna naprava tako onemogoča nastajanje prekomerne vlage v prostorih in s tem nastanek zidne plesni, obenem pa zagotavlja prijetno počutje in ustrezno prezračen bivalni prostor, kar pomembno vpliva na kvaliteto bivanja. 

 

OSNOVNI PODATKI:

Leto vgradnje ogrevalnega sistema: 2014

BREZPLAČNO STROKOVNO SVETOVANJE!

Niste prepričani, katerega od ogrevalnih sistemov bi izbrali? Stopite v kontakt z nami in z veseljem bomo poiskali najboljšo rešitev za vas. Pričakuje vas:

  • Strokovna ekipa 
  • Več kot 30 let izkušenj na področju ogrevanja in hlajenja
  • Visoko kakovostna ponudba najboljših znamk
  • Svetovanje, prilagojeno zahtevam vašega objekta