Večstanovanjski objekt Vila Domi, Kranj

Stanovanjski objekt Vila Domi, Kranj

Vsako od štirih stanovanj v objektu, se povsem neodvisno od drugih, ogreva in hladi s pomočjo toplotne črpalke zrak-voda De Dietrich HP Inverter. Stanovanja imajo vgrajeno nizkotemperaturno talno ogrevanje, za povečanje udobja v kopalnici pa je vgrajen kopalniški radiator. V poletnem času za ugodno bivalno klimo poleg talnega hlajenja poskrbijo vgrajeni stenski konvektorji, s katerimi uporabniki lahko aktivno hladijo prostore stanovanj. V posameznih prostorih stanovanja so še dodatno vgrajeni sobni termostati, s katerimi je mogoče prilagoditi želeno temperaturo sobe. Vgrajen 300 - litrski hranilnik tople sanitarne vode omogoča komfortno uporabo tople sanitarne vode, ki jo na želeno temperaturo segreje omenjena De Dietrich toplotna črpalka. 

Svež, čist in zdrav zrak v prostorih stanovanj zagotavlja vgrajen centralno prezračevalni sistem Stiebel Eltron LWZ 70 E, ki na energetsko učinkovit način zagotavlja prijetno klimo preko celega dne. Umazan zrak, poln prašnih delcev, neprijetnih vonjav, CO2 ter vlage se odvaja iz kopalnic, kuhinje in drugih umazanih prostorov. V bivalne prostore pa se preko filtra dovaja svež in topel zrak iz okolice. Centralna prezračevalna naprava tako onemogoča nastajanje prekomerne vlage v prostorih in s tem nastanek zidne plesni, obenem pa zagotavlja prijetno počutje in ustrezno prezračen bivalni prostor, kar pomembno vpliva na kvaliteto bivanja. 

 

OSNOVNI PODATKI:

Vgrajen sistem:  

Toplotna črpalka zrak voda:
4× De Dietrich HPI 11 kW  

Centralna prezračevalna naprava:
4× Stiebel Eltron LWZ 70 E 

Leto gradnje objekta: 2014
Leto vgradnje sistema: 2014 
Bivalna površina štirih stanovanj: 147 m², 133 m², 130 m², 209 m²
Način ogrevanja in hlajenja: Talno ogrevanje in hlajenje
Ventilatorski konvektorji
Kopalniški radiator

 

 

BREZPLAČNO STROKOVNO SVETOVANJE!

Niste prepričani, katerega od ogrevalnih sistemov bi izbrali? Stopite v kontakt z nami in z veseljem bomo poiskali najboljšo rešitev za vas. Pričakuje vas:

  • Strokovna ekipa 
  • Več kot 30 let izkušenj na področju ogrevanja in hlajenja
  • Visoko kakovostna ponudba najboljših znamk
  • Svetovanje, prilagojeno zahtevam vašega objekta