inverterska toplotna črpalka zrak voda De Dietrich HPI-S
DE DIETRICH inverterska toplotna črpalka zrak-voda HPI-S
AKCIJA inverterska toplotna črpalka zrak voda De Dietrich HPI-S GARANTIRAMO
ZADOVOLJSTVO
AKCIJA DE DIETRICH inverterska toplotna črpalka zrak-voda HPI-S GARANTIRAMO
ZADOVOLJSTVO

DE DIETRICH inverterska toplotna črpalka zrak-voda HPI-S

Proizvajalec: DE DIETRICH Šifra izdelka: 10418107 7672857

HPI S Split inverterska toplotna črpalka zrak-voda iz zunanjega modula in notranjega hidravličnega modula (4.5, 6, 8, 11, 16, 22 ali 27 kW)

 • Split inverterska toplotna črpalka primerna za novogradnje in prenove ogrevalnega sistema dobavljiva v 7 različnih močeh (4.5, 6, 8, 11, 16, 22 in 27 kW)
 • Ogreva, pohlajuje/hladi ter pripravi toplo sanitarno vodo preko ločenega grelnika TSV
 • 2 modela: z vgrajenim elektro grelcem kot drugim ogrevalnim virom ali s tovarniško prilagojeno izvedbo za priključitev k obstoječem kotlu na olje/plin/lesno biomaso
 • Kompaktna velikost notranje enote za majhne prostore
 • Delovanje do zunanje temperature -20 °C (4,5 kW in 6 kW do -15 °C)
 • Najvišja temperatura predtoka do 60 °C (4,5 kW do 55°C)
 • Moduliran način delovanja po zaslugi Twin Rotary Scroll kompresorja (DC Inverter)
 • Tovarniško priložen magnetni filter z lovilcem trdnih delcev
 • V notranji enoti vgrajen patentiran hidravlični ločevalnik prostornine 40 litrov z Vortex učinkom, za učinkovito razslojevanje ogrevalne vode, kar bistveno pripomore k visoki učinkovitosti sistema
 • Najsodobnejša vremensko vodena upravljalna enota Diematic Evolution omogoča nadzor tako enostavnih, kakor tudi najbolj kompleksnih multi-energijskih sistemov
 • Možnost upravljanja inverterske toplotne črpalke na daljavo, preko aplikacije na pametnem telefonu in preko sobnega termostata Smart TC
 • 5-let polne garancije brez doplačila
 • Odlično razmerje cena - kakovost
Model D/Š/V (mm) Energetska učinkovitost Subvencija EKO sklada
HPI S
510 / 600 / 1003
Energetska učinkovitost Ogrevanje prostorov (55°C)
Eko sklad Do 2.500 eur subvencije

5 letna garancija za varnost in brezskrbnost

 

Uspeh podjetja De Dietrich že 3 stoletja temelji na treh ključnih vrednotah: kakovosti, zanesljivosti in trajnosti. 

Preverjeno kakovost inverterske toplotne črpalke HPI-S francoski proizvajalec potrjuje s 5 letno garancijo na celotno napravo brez doplačil! 5 let garancije je namenjenih za vašo dodatno brezskrbnost in pametno investicijo v vaš ogrevalni sistem.   

Okolju prijazna toplotna črpalka HPI predstavlja popoln sistem ogrevanja in hlajenja vašega doma ter priprave tople sanitarne vode. Visoka učinkovitost in zmogljivost naprave omogoča do 70% prihranek energije pri ogrevanju. Inverterska tehnologija delovanja prilagaja moč dejanskim potrebam ogrevanja in s tem še dodatno pripomore k energetski učinkovitosti sistema. Napravo odlikujejo dobre tehnične karakteristike ter zelo dobro razmerje cena – kakovost. 

Multienergijske rešitve in neomejene možnosti uporabe

 

Odločilna prednost toplotne črpalke HPI S je izjemno širok razpon možnosti njene uporabe.

Izbira te toplotne črpalke je primerna za nove varčne stavbe ter tudi za starejše objekte, ki imajo bodisi radiatorski sistem ogrevanja bodisi talno gretje. Naprava namreč samostojno in učinkovito deluje kot neodvisen vir ogrevanja, saj zagotavlja predtok do 60°C. 

Obenem je lahko ta naprava tovarniško prilagojena za enostavno priključitev k obstoječi peči na olje, plin ali lesno biomaso ter služi kot odlična dopolnitev k obstoječemu ogrevalnemu sistemu. V praksi to pomeni, da v nizkih temperaturnih pogojih vaše prostore, toplotni črpalki pomaga dogrevati obstoječi kotel na olje, plin ali lesno biomaso. Kompatibilne enote delujejo kot en, povezan sistem in zagotavljajo optimalno ogrevanje ne glede na zunanje temperature.

Inverterska toplotna črpalka HPI S zagotavlja udobje v vseh letnih časih, saj vaše prostore:

 • pozimi ogreva, 
 • poleti pohlajuje oz. hladi. 

Toplo sanitarno vodo pripravi preko ločenega grelnika TSV, ki je nameščen v kurilnici poleg notranje enote toplotne črpalke. 

Vrhunska upravljalna platforma Diematic Evolution je sposobna krmiliti najkompleksnejše sisteme do 20 ogrevalnih krogov in kombinacijo z drugimi ogrevalnimi viri ali npr. ogrevati vodo v bazenu. Sistem torej omogoča priklop številnih krogotokov (ogrevanje, topla sanitarna voda, hlajenje, solarni sistem, bazen, …). Skratka neomejene možnosti uporabe.

Kompakten dizajn in patentirana tehnologija za povečano zmogljivost

 

Inverterska toplotna črpalka HPI S je split izvedbe kar pomeni, da je sestavljena iz zunanje in notranje enote, ki sta med seboj povezani s cevmi po katerih kroži okolju prijazen hladilni medij (plinska povezava).

Notranja enota HPI S je popolnoma tovarniško opremljena rešitev s kompaktnimi dimenzijami (60 × 51 × 103 cm). V enoti je vgrajen patentiran zalogovnik vode prostornine 40 litrov, ki pomembno pripomore k:

 • nemotenem in bolj učinkovitem delovanju naprave
 • daljši življenjski dobi toplotne črpalke
 • priključitvi dodatnih ogrevalnih krogov
 • in zagotovi dodatno zalogo energije, potrebno tudi za odtaljevanje zunanje enote.

Notranji modul zavzame malo prostora, sodoben dizajn pa sovpada v tako rekoč vsak prostor v domu. Zaradi dobre izolacije v prostoru delujejo zelo tiho in nevsiljivo. Namestitev je povsem enostavna.

Daljinsko upravljanje in 100% povezljivost

 

Najsodobnejša vremensko vodena upravljalna enota Diematic Evolution z naprednimi funkcijami omogoča nadzor enostavnih ter najbolj kompleksnih multi-energiijskih sistemov. Vsakodnevno rokovanje z upravljalno enoto je enostavno, čitljivo in v slovenskem jeziku.  

Naprava HPI S je združljiva s sobnim termostatom Smart TC, ki skupaj z aplikacijo na pametnem telefonu omogoča upravljanje vaše toplotne črpalke na daljavo.