WINDHAGER kotel na sekance PuroWIN
WINDHAGER kotel na sekance PuroWIN
WINDHAGER kotel na sekance PuroWIN PREMIUM
RAZRED
WINDHAGER kotel na sekance PuroWIN PREMIUM
RAZRED

WINDHAGER kotel na sekance PuroWIN

Proizvajalec: WINDHAGER Šifra izdelka: 10033004 319408

PUROWIN PW 40 Uplinjevalni kotel na sekance (12 kW do 40 kW)

 • Kotel na sekance za ogrevanje eno in večdružinskih hiš ter stavb z večjo potrebo po toploti (kmetije, poslovni, turistični objekti...)
 • Kotel na sekance je mogoče priključiti na dve, tri ali štiri kaskade, tako lahko pokriva potrebe po toploti do 400 kW
 • Peč na sekance ponuja edinstvene rešitve in neverjetno čisto, pametno in varno tehnologijo ogrevanja na sekance
 • Patentiran proces uplinjevalnega zgorevanja sekancev, brez rabe dodatnih filtrov
 • Prvi kotel na svetu z emisijami trdih delcev pod 1mg/m3
 • Več kot 10-krat manjše emisije od najstrožjih zakonsko dovoljenih vrednosti
 • Popolnoma zrakotesen kotel, zato lahko ohranja žerjavico do 4 dni
 • Do 90% manjša poraba energije za vžig, izkoristek do 94,7%
 • Tehnologija stranskega drsenja SST pri transportu sekancev od silosa do kotla
 • Unikaten sistem varovanja proti zatikanju sekancev na poti od polža do rotacijskega dodajalnika - ABS tehnologija
 • Lahko se priključi na enofazni gospodinjski električni tok 230 V (230V 1F 16A)
 • Opcija: je prvi kotel na sekance, ki lahko za transport sekancev uporablja sesalni transport
 • Enostavno in jasno upravljanje v slovenskem jeziku, upravljalna enota InfoWIN TOUCH
 • Upravljanje peči na daljavo preko aplikacije myComfort na vašem pametnem telefonu
 • Izdelano v Avstriji
 • Premium kvaliteta
Model D/Š/V (mm) Energetska učinkovitost Subvencija EKO sklada
PUROWIN PW 24
975 / 768 / 1663
Energetska učinkovitost
Eko sklad Do 4.000 eur subvencije
PUROWIN PW 30
975 / 768 / 1663
Energetska učinkovitost
Eko sklad Do 4.000 eur subvencije
PUROWIN PW 40
975 / 768 / 1663
Energetska učinkovitost
Eko sklad Do 4.000 eur subvencije
PUROWIN PW 49
975 / 768 / 1663
Energetska učinkovitost
Eko sklad Do 4.000 eur subvencije
PUROWIN PW 60
975 / 768 / 1663
Energetska učinkovitost
Eko sklad Do 4.000 eur subvencije
PUROWIN PW 72
1050 / 890 / 1710
Eko sklad Do 5.000 eur subvencije
PUROWIN PW 83
1050 / 890 / 1710
Eko sklad Do 5.000 eur subvencije
PUROWIN PW 99
1050 / 890 / 1710
Eko sklad Do 5.000 eur subvencije
PUROWIN PW 103
1050 / 890 / 1710
Eko sklad Do 5.000 eur subvencije

Revolucija v ogrevanju na sekance

 

Z razvojem modela kotla PuroWIN je ogrevanje s sekanci prestopilo na višji, sodobnejši nivo. Nikoli doslej namreč uporaba sekancev kot goriva ni bila tako čista, varna in pametna. 

Najčistejši kotel na sekance na svetu - kotel z ničnimi emisijami

Uplinjevalni kotel na sekance PuroWIN je prvi sistem, ki brez dodatnih filtrov dosega emisijo prašnih delcev manjšo od 1 mg/m3. Patentiran proces uplinjevalnega zgorevanja sekancev omogoča tako čisto zgorevanje, da so emisije, ki jih proizvaja PuroWIN, več kot 10-krat manjše od najstrožjih zakonsko dovoljenih vrednosti.

Kotel je popolnoma zrakotesen, zato lahko neprekinjeno ohranja žerjavico tudi do štiri dni – brez dovajanja goriva ali zraka. Na ta način, v primerjavi s konkurenčnimi napravami, prihrani 90% električne energije potrebne za vžig.

Windhager – od leta 1921

Avstrijski proizvajalec Windhager že preko 100 let navdušuje s svojimi inovativnimi tehničnimi rešitvami, zaradi katerih je ogrevanje na lesno biomaso postalo še bolj preprosto, varno in učinkovito. Z razvojem modela Purowin je priznani proizvajalec prikazal revolucionaren pristop ogrevanja s sekanci. 

Vabljeni k ogledu videa in predstavitvi kotla PuroWIN, ki s številnimi osvojenimi nagradami kot so npr. Energy Globe, Plus X Award ter Salzburger Wirtschaftspreis navdušuje uporabnike po svetu.

PuroWIN kaskada za velike objekte

 

Serija kotlov PuroWIN je na voljo v 9-ih različnih močeh (od 24 kW do 103 kW), pri čemer se vsi modeli lahko povezujejo v učinkovite kaskadne sisteme z dvema, tremi ali štirimi kotli. S kaskadnim sistemom PuroWIN pokrije potrebe po toploti do 400 kW in s tem zanesljivo ogreva večja kmetijska, turistična in gospodarska poslopja.

Prvi kotel na svetu, ki za dovod sekancev lahko uporablja sesalni sistem

 

PuroWIN je prvi ogrevalni kotel na sekance, ki sekance lahko dovaja s pomočjo sesalnega transporta. Ta prilagodljiv sistem omogoča zanesljiv in varen transport sekancev tudi po ovinkasti poti, dolgi do 25 in visoki do 7 metrov. Torej ni več nujno, da sta silos sekancev in kotlovnica eden poleg drugega. To odpira možnosti za vgradnjo ogrevalnega sistema na sekance tudi v objekte, kjer prej to ni bilo mogoče.

Inovativni tehnologiji SST in ABS 

 

Samo varen kotel je dober kotel. Zato PuroWIN uporablja pametno tehnologijo, ki omogoča še posebej zanesljivo ogrevanje. Začne se s procesom dovajanja sekancev v kotel.

Lesni sekanci potujejo od silosa do kotla preko varnostnega kanala s polžem iz kaljenega jekla in s posebno tehnologijo stranskega drsenja SST (Side slide technology). Zahvaljujoč svoji unikatni asimetrični zasnovi, lahko ta tih in učinkovit sistem do 60% lesnih sekancev dovaja ob polžu in ne neposredno v njem. Tujki in veliki kosi sekancev ne morejo poškodovati sistema, dovajanje pa poteka zelo tiho in obratuje nemoteno.

Windhager  je poskrbel tudi za varno in zanesljivo pot lesnih sekancev v kotel. Unikaten sistem varovanja proti zatikanju ABS (Anti-Blocking System) namreč zagotavlja nemoteno pot sekancev od polža do rotacijskega podajalnika. ABS sistem deluje tako, da se spirala na koncu kanala vrti v nasprotno smer in potiska prevelike dele lesa in tujke proti dnu. Na ta način ne pride do motenj v obratovanju.

Pametni dvokomorni rotacijski podajalnik ima senzorje, ki omogočajo, da rezila sekajo zgolj tiste sekance, ki so preveliki. S tem so rezila precej manj obremenjena. Tipala nenehno spremljajo stanje goriva in prilagajajo delovanje različnim kvalitetam goriva. Kot vsi motorji v sistemu PuroWIN, se tudi rotacijski podajalnik odlikuje po zelo majhni porabi energije. V povprečju kotel potrebuje le 120 W za celoten sistem prenosa goriva, to pomeni 75% manj energije kot pri primerljivih kotlih na sekance.

Dodatna prednost kotla PuroWIN je tudi ta, da ne potrebuje 3-faznega električnega priključka, temveč lahko obratuje z običajnim enofaznim priključkom 230 V.

Patentiran sistem odstranjevanja pepela za vaše udobje

 

Poleg tega kotel krasi nov sistem za odstranjevanje pepela. Za razliko od običajnih kotlov na lesne sekance PuroWIN ne uporablja rešetk, temveč dve neprepustni plošči, ki omogočata, da se žerjavica ohrani tudi med samim odstranjevanjem pepela. Tovrstno odstranjevanje pepela je mogoče tudi, ko kotel obratuje s polno močjo. 

PuroWIN ponuja tudi možnost koriščenja posebne 240-litrske posode za pepel v katero se samodejno transportira ves pepel, ki nastane pri delovanju kotla. Sicer odvisno od goriva in potreb po ogrevanju, pa vendar, praznjenje večkrat ni potrebno do obdobja cele ogrevalne sezone. Prvorazredna naprava resnično ugodi najzahtevnejšim željam kupcev. 

Otročje lahko upravljanje sistema in on-line povezava s serviserjem vaše peči

 

Za nadvse preprosto upravljanje sistema poskrbi upravljalna enota InfoWIN Touch. Visoko kvaliteten stekleni zaslon je vzdržljiv in odporen na praske, obenem pa omogoča napredno upravljanje na dotik, v slovenskem jeziku.

PuroWIN omogoča tudi on-line povezavo s serviserjem, kar pomeni hitro posredovanje ter morebitno odpravo napak na daljavo vse dni v letu.