DE DIETRICH hibridna toplotna črpalka Alezio O Hybrid

Proizvajalec: DE DIETRICH Šifra izdelka: 10421104 7623201

ALEZIO O HYBRID Hibridna toplotna črpalka zrak-voda Alezio S V 200 (4,5 - 16 kW) + nizkotemperaturna ali kondenzacijska peč na olje Essencio (19 do 32 kW)

 • Hibridni sistem za ogrevanje, hlajenje/pohlajevanje in pripravo tople sanitarne vode
 • Hibridna toplotna črpalka primerna zlasti za prenovo kurilnice in tudi za novogradnje
 • Sistem sestavljen iz oljne peči Essencio, notranjega hidravličnega modula hibridne toplotne črpalke z vgrajenim grelnikom TSV, zunanjega modula toplotne črpalke ter odličnega nadzornega sistema ePilot
 • Izbira med nizkotemperaturno peč na olje Essencio EcoNox (izkoristek 97,3%) ali kondenzacijsko peč na olje Essencio Condens (izkoristek 102%)
 • Sistem z invertersko hibridno toplotno črpalko Alezio S V200 lahko deluje do zunanje temperature -20 °C (4,5 kW in 6 kW do -15 °C)
 • Vgrajen grelnik prostornine 180 litrov za namestitev pod pečjo (verzija V) ali poleg peči (verzija B)
 • Emajliran grelnik TSV zaščiten s Titanovo anodo
 • Dve temperaturni tipali TSV zagotavljata popoln nadzor ogrevanja tople vode v grelniku
 • Sistem samodejno izbere ogrevalni vir, ki je v danem trenutku najbolj ekonomičen ali učinkovit ali najprijaznejši do okolja (olje ali elektrika)
 • Zaradi možnosti visokih obratovalnih temperatur (65°C TSV ter 95°C ogrevalni krog) je hibridna toplotna črpalka izjemno primerna za energetsko potratne objekte
 • 5-let garancije na kompresor toplotne črpalke ter 5 let garancije na LTŽ dele oljne peči
 • Odlična kvaliteta
Model D/Š/V (mm) Energetska učinkovitost Subvencija EKO sklada
ALEZIO O HYBRID
800 / 600 / 1964
Energetska učinkovitost Ogrevanje prostorov (55°C)
Energetska učinkovitost Priprava tople sanitarne vode
Eko sklad Do 2.500 eur subvencije

Kombinacija toplotne črpalke in peči na olje

 

Alezio O Hybrid je hibridni sistem, ki ga sestavljata inverterska toplotna črpalka zrak/voda Alezio S V200 in kondenzacijska ali nizkotemperaturna oljna peč Essencio. Izjemno kompakten multienergijski sistem v enem ohišju vsebuje še 180-litrski grelnik tople vode in vse potrebne elemente ogrevalnega sistema.

Hibridna toplotna črpalka Alezio O Hybrid preko vsega leta zagotavlja učinkovito: 

 • Ogrevanje prostorov
 • Hlajenje ali pohlajevanje prostorov
 • Pripravo tople sanitarne vode

Izvirnost hibridne toplotne črpalke Alezio O Hybrid

Hibridni sistem De Dietrich Alezio O Hybrid samostojno izbere tisti vir energije, ki ob trenutnih cenah energentov in trenutnih vremenskih razmerah omogoča največje prihranke. Napredna regulacija avtomatsko preračunava stroške ogrevanja, ki so odvisni od:

 • trenutnih cen energenta (olje/elektrika)
 • izkoristka toplotne črpalke, glede na trenutno zunanjo temperaturo

Ta možnost vam zagotavlja izbor najučinkovitejšega ogrevanja v danem trenutku ter ohranja izkoristek delovanja vse do 102%. V praksi to pomeni, da kotel na olje začne delovati takrat, ko hibridna toplotna črpalka zaradi nizkih zunanjih temperatur ne more obratovati s svojo polno učinkovitostjo. 

Izbira hibridnega sistema torej omogoča dolgoročni prihranek pri stroških ogrevanja prostorov ter priprave tople vode. 

Hibridna toplotna črpalka Alezio O Hybrid pametno izkorišča dva neodvisna vira energije, saj je vedno na voljo vir, ki deluje. 

Naprava torej inteligentno združuje zanesljivost in udobje ogrevanja na olje ter na drugi strani brezplačni in ekološki doprinos energije iz okolice s pomočjo delovanja hibridne toplotne črpalke. 

Za koga je hibridna toplotna črpalka Alezio O Hybrid donosna izbira?

 

Izkoristite vse prednosti hibridne toplotne črpalke in vaša naložba bo zanesljiva ter donosna. Hibridna toplotna črpalka De Dietrich Alezio O Hybrid je zlasti primerna za prenove in zamenjave ogrevalnih sistemov, torej predvsem za:

 • Starejšo oz. slabše izolirano hišo, kjer samostojno delovanje toplotne črpalke ne zagotovi zadostne energije za ogrevanje in pripravo tople vode. 
 • Energetsko potratno hišo, kjer je potrebno zamenjati celoten ogrevalni sistem, saj trenutna peč ni več primerna za uporabo.

Upravljanje kompaktnega sistema od koder koli

 

Hibridna toplotna črpalka De Dietrich Alezio O Hybrid je sestavljena iz dveh enot. Zunaj stavbe se nahaja zunanja enota toplotne črpalke, v kurilnici pa izjemno kompaktna notranja enota, ki z lepim dizajnom v prostoru deluje nevsiljivo. Namestitev je hitra in enostavna.

Naprava je opremljena z odlično vremensko vodeno upravljalno enoto E-Pilot, ki zagotavlja več udobja in maksimalne prihranke energije, saj izkorišča vir, ki ob trenutnih cenah energentov in vremenskih razmerah omogoča največjo učinkovitost. Vsakodnevno rokovanje z upravljalno enoto je enostavno, čitljivo in v slovenskem jeziku.  

Naprava je združljiva s sobnim termostatom Smart TC, ki skupaj z aplikacijo na pametnem telefonu omogoča upravljanje vaše hibridne toplotne črpalke na daljavo.