Nizkoenergijska hiša v Ljubljani

Nizkoenergijska montažna hiša, Ljubljana

Nizkoenergijska hiša ima vgrajeno kompaktno toplotno črpalko zrak / voda s centralnim prezračevalnim sistemom in 5 funkcijami delovanja: ogrevanje, prezračevanje, hlajenje, priprava tople sanitarne vode ter solarni sistem za pripravo TSV ter podporo ogrevanju.

 

OSNOVNI PODATKI: 

Vgrajen sistem:  

Kompaktna toplotna črpalka zrak / voda s centralnim prezračevalnim sistemom Stiebel Eltron LWZ 304/404 SOL Set
Leto vgradnje sistema: 2011
Bivalna površina: 215 m²
Število oseb, ki biva v hiši: 4
Način ogrevanja: Talno ogrevanje
Nastavljena temperatura: Zima: 23˚C    Poletje: 25 ˚C

 

LETNA PORABA:

Letni strošek za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje ter pripravo tople sanitarne vode za 4 družinske člane v eno letnem obdobju 2012/2013: 469,00 eur

 

Izjava uporabnika:

»Pri gradnji nove hiše smo razmišljali o prijetnem življenjskem okolju in majhni porabi energije, zato smo že od vsega začetka imeli v mislih toplotno črpalko. Načrtovali smo še ogrevanje vode s soncem in prezračevanje hiše z vračanjem toplote. Stiebel Eltron LWZ 404 SOL Set vse zahteve in želje združuje v enem izdelku.  Ker se hiša nahaja v strnjenem naselju in na majhni parceli, nas je skrbelo kako bo s hrupom zunanje enote toplotne črpalke.  Pri tej napravi to ni problem, saj zunanje enote nima in jo odlikuje zares tiho in varčno delovanje. Hiša nima dimnika, zato je bila gradnja cenejša, prostor, kjer je naprava pa je zelo majhen, popolnoma čist in brez neprijetnih  vonjav po energentih, ki smo jih vajeni v klasičnih kurilnicah.

Izkušnje z vgrajenim sistemom po dveh zimah so odlične, poraba energije na letnem nivoju je zelo nizka, upravljanje je enostavno, temperatura je tako rekoč konstantna, hiše dodatno skoraj ne zračimo, saj prezračevanje opravi svoje.

Z napravo smo zelo zadovoljni in bi se še enkrat odločili enako. Bivanje v novi hiši je zelo prijetno, naprava pa družini nudi občutek varnosti in udobja ne glede na zunanje vremenske razmere.«

BREZPLAČNO STROKOVNO SVETOVANJE!

Niste prepričani, katerega od ogrevalnih sistemov bi izbrali? Stopite v kontakt z nami in z veseljem bomo poiskali najboljšo rešitev za vas. Pričakuje vas:

  • Strokovna ekipa
  • Več kot 30 let izkušenj na področju ogrevanja in hlajenja
  • Visoko kakovostna ponudba najboljših znamk
  • Svetovanje, prilagojeno zahtevam vašega objekta