Večstanovanjski objekt v Kranju

Leto izgradnje: 2014

Vsako stanovanje se, povsem neodvisno od drugih stanovanj, ogreva, hladi ter ima toplo sanitarno vodo pripravljeno s pomočjo De Dietrich toplotne črpalke. Toplotna črpalka imenovana HP Inverter je tipa zrak/voda kar pomeni izkoriščanje brezplačne energije iz zraka oz. uporabo obnovljivih virov energije, posledično pa nizke stroške ogrevanja, varovanje okolja, preprosto ter varno uporabo (brez vonja, umazanije, prahu in ognja v kotlovnici).

 

V posameznih prostorih stanovanja so še dodatno vgrajeni sobni termostati, s katerimi je mogoče prilagoditi želeno temperaturo sobe. Za povečanje udobja je v kopalnici vgrajen kopalniški radiator. Za ugodno bivalno klimo v poletnem času, pa poleg talnega hlajenja poskrbijo vgrajeni stenski konvektorji, ki lahko aktivno hladijo prostore stanovanj. Vgrajen 300 - litrski hranilnik tople sanitarne vode omogoča komfortno uporabo tople sanitarne vode. 

 

V stanovanja je vgrajen centralni sistem prezračevanja nemškega proizvajalca Stiebel Eltron, ki na energetsko učinkovit način zagotavlja v prostorih zmeraj čist in svež zrak. Umazan zrak, poln prašnih delcev, neprijetnih vonjav, CO2 ter vlage se odvaja iz kopalnic, kuhinje in drugih umazanih prostorov. V bivalne prostore pa se preko filtra dovaja svež in topel zrak iz okolice. Centralna prezračevalna naprava tako onemogoča nastajanje prekomerne vlage v prostorih in s tem nastanek zidne plesni, obenem pa zagotavlja prijetno počutje in ustrezno prezračen bivalni prostor, kar pomembno vpliva na kvaliteto bivanja.

Vgrajen sistem
Toplotna črpalka zrak voda: De Dietrich 4× HPI 11 kW
Okolju prijazna toplotna črpalka HPI Evolution predstavlja popoln sistem ogrevanja in hlajenja vašega doma ter priprave tople sanitarne vode. Odlično deluje kot dopolnitev k obstoječemu ogrevalnemu sistemu, saj se enostavno priključi k obstoječemu kotlu na olje ali plin. Izbira HPI Evolution je primerna tudi za novogradnje, kjer samostojno in učinkovito deluje kot samostojen vir ogrevanja.
preberi več
Vgrajen sistem
Centralna prezračevalna naprava: Stiebel Eltron 4× LWZ 70 E
LWZ 70 E predstavlja optimalno rešitev za prezračevanje stanovanj, saj zagotavlja od 50 – 180 m3/h pretoka zraka. Naprava ima 3 stopnje prezračevanja, njeno vzdrževanje je preprosto, namesti pa se jo lahko elegantno celo v kuhinjski ali kopalniški omarici.
preberi več
ČLANI VETO SKUPINE & PRODAJNA MESTA: