Nizkoenergijska montažna hiša v Kranju

Leto izgradnje: 2012
  • Bivalna površina: 250 m2
  • Število oseb, ki biva v hiši: 4
  • Način ogrevanja: talno ogrevanje
  • Nastavljena temperatura v hiši:

           Zima: 22,5 ˚C
           Poletje: 24 ˚C

  • Vgrajen sistem: Kompaktna toplotna črpalka zrak / voda s centralnim prezračevalnim sistemom: Stiebel Eltron  LWZ 304 / 404 SOL Set
  • Poraba za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje ter pripravo tople sanitarne vode za 4 družinske člane v štiri letnem obdobju 2013-2017 je bila 19.189 kWh. Ob predpostavki cene kWh 0,10 eur, znaša v povprečju 479 evrov na leto.

Izjava lastnika:

»Med gradnjo montažne nizkoenergijske hiše so mi vsi povprek svetovali vgradnjo toplotne črpalke ter prezračevalnega sistema. Po premisleku sem se odločil za oboje. Hiša je postavljena na majhni parceli in ko smo preko zadovoljnih uporabnikov slišali za sistem Stiebel Eltron LWZ 404 Sol set, je bila rešitev jasna. Navdušilo me je dejstvo, da zunanje enote sploh ni, torej naprava stoji v hiši in v enem ohišju združuje vse za pripravo tople vode ter ogrevanje, hlajenje in prezračevanje hiše.

 

Po dobrih štirih letih bivanja v hiši ocenjujem, da je bila odločitev o vgradnji sistema Stiebel Eltron več kot odlična! Stroški za pripravo tople vode, ogrevanje, hlajenje in prezračevanje celotne hiše so smešno nizki, bivanje v hiši pa je resnično prijetno.

 

Delovanje naše naprave bi lahko primerjal tudi s sodniki pri športu. Najboljših na tekmi sploh ne opazimo. Glede na natrpan urnik našega vsakdana, je še toliko bolj pomembno, da se z ogrevalno-prezračevalnim sistemom ni treba ukvarjati, ker vse leto deluje brezhibno.«

Vgrajen sistem
Kompaktna toplotna črpalka zrak / voda s centralnim prezračevalnim sistemom: Stiebel Eltron LWZ 304 / 404 SOL Set
Kompaktna toplotna črpalka zrak / voda s centralnim prezračevalnim sistemom in 5 funkcijami delovanja: ogrevanje, prezračevanje, hlajenje, priprava tople sanitarne vode ter solarni sistem za pripravo TSV ter podporo ogrevanju.
preberi več
ČLANI VETO SKUPINE & PRODAJNA MESTA: